Vakanties voor kastelenliefhebbers

Vakanties voor kastelenliefhebbers

Bent u een liefhebber van kastelen? Onderstaande bestemmingen zijn leuke steden voor een stedentrip én u kunt ze makkelijk combineren met een bezoek aan één of meerdere kastelen.

Edinburgh en de kastelen van Schotland

De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van prachtige kastelen in Schotland. U kunt uw reis starten in Edinburgh zelf, waar het Edinburgh Castle de belangrijkste bezienswaardigheid is. Het kasteel ligt imponerend op Castle Rock aan het begin van de Royal Mile, de historische mijl die door het centrum van Edinburgh loopt tot aan Holyrood Palace, het koninklijke paleis bij Holyrood Park. Onderweg komt u andere Edinburgh bezienswaardigheden tegen zoals de kathedraal, de Scotch Whisky Experience of u kunt de duistere ondergrondse kant van Edinburgh beleven bij de Real mary Kings Close. Vanuit de Schotse hoofdstad kunt u eenvoudig georganiseerde dagtochten regelen of u huurt een auto om de rest van Schotland te ontdekken. In het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden treft u kastelen als Stirling Castle, Alnwick Castle en Craigmillar Castle.

München en Neuschwanstein Castle

In het zuiden van Duitsland ligt de deelstaat Beieren, een regio waar u een aantal prachtige kastelen zult aantreffen. U kunt hier een prachtige autoroute maken, namelijk ‘die Romantische Strasse’ waarbij u de mooie regio zult ontdekken. Een van de kastelen in deze regio is Schloss Linderhof. Het hoogtepunt van de regio is echter Hohenschwangau, waar u twee mooie kastelen zult aantreffen. Ten eerste het minder bezochte kasteel Schloss Hohenschangau en ten tweede her wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein Castle. Dit kasteel is een van de meest bezochte highlights in Duitsland. Neuschwanstein Castle werd gebouwd in opdracht van de excentrieke Ludwig II en is later de inspiratie geweest voor het kasteel van Disney. Vanuit Neuschwanstein kunt u doorrijden naar München, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. Tijdens een stedentrip München zult u zich weer makkelijk een aantal dagen kunnen vermaken met de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Een rondreis door Castilië en Léon 

Castilla y León is een autonome regio in Spanje en staat bekend als de regio met de vele kastelen. Vanuit Nederland zal het bereiken van de regio een lange reis zijn, maar u kunt ook voor de makkelijke optie kiezen om een huurauto te regelen op het vliegveld van Madrid. Vanaf Madrid kunt u een reis maken langs de prachtige steden van deze regio, zoals Segovia. In deze stad treft u naast een Romeins aquaduct ook het Alcazar, oftewel het kasteel van Segovia. Ook de volledig ommuurde stad Ávila is een hoogtepunt evenals de studentenstad Salamanca met de Plaza Mayor. De kastelenliefhebber bezoekt verder het tempelierskasteel in Ponferrada, het kasteel van Peñafiel, het Castillo de la Mota en het Castillo de Coca. Net buiten de regio ligt verder Toledo, de oude hoofdstad van Spanje. Dit is een van de mooiste steden van Spanje, met als bezienswaardigheden de kathedraal en wederom het ‘Alcazar’ oftewel het kasteel van Toledo. Tijdens een rondreis door Castilla y León zult u geen enkele moeite hebben prachtige kastelen te ontdekken.