Wanneer voor een last minute vakantie kiezen?

Wanneer voor een last minute vakantie kiezen?

Weet u nooit wanneer u op vakantie kunt en komt dat vaak de laatste dagen pas ter sprake dan kunt u voordelig op vakantie met een last minute vakantie. Maar ook als u meer van spanning houdt en niet, zoals zo veel mensen, voorpret beleefd aan het vooruit plannen van een vakantie. De meest belangrijke reden om voor een last minute vakantie te kiezen is echter vaak de prijs. Reisorganisaties schatten vaak jaren van tevoren al in hoeveel reizen ze naar een bepaalde bestemming gaan verkopen. Omdat ze geen glazen bol hebben waarin ze die voorspellingen kunnen checken zitten ze er wel eens naast en blijven reizen onverkocht. Het is voor hun dan zaak om deze reizen alsnog op het laatste moment (last minute) te verkopen en dat gebeurt vaak tegen zeer lage prijzen.

Last minute vanaf Schiphol

Wat veel mensen niet weten is dat je ook op Schiphol nog last minute vakanties kunt boeken. Vaak zijn het daar reizen van mensen die op het laatste moment geannuleerd hebben of reizen die nog steeds niet verkocht hebben. Een last minute vanaf Schiphol brengt gezonde spanning met zich mee. U vertrekt immers met een volle koffer richting Schiphol en u weet nog niet waar de reis gaat eindigen. U kiest daar immers ter plekke pas uw bestemming uit. Behalve de spanning is er vaak ook nog wat aan de prijs te doen, waardoor u voor een schijntje op vakantie kunt gaan naar bestemmingen waar u de dag ervoor nog niet van had kunnen dromen. Wordt het toch de Costa in Spanje of wordt het ineens het prachtige Bali?

Behalve volledige vakanties kunt u op deze manier op Schiphol ook stedentrips en weekendjes weg boeken. Het voordeel met dit soort vakanties is ook dat u geen annuleringsverzekering hoeft af te sluiten. U vertrekt immers binnen enkele uren al naar uw bestemming.

Informatie voor de achterblijvers

Zorg er bij een last minute vanaf Schiphol echter wel voor dat u achterblijvende familieleden informeert waar u heen gaat. Vaak doet u dat natuurlijk ruim van tevoren. Ook de reisverzekering moet ingelicht worden. Kortom; met alleen het boeken van de vakantie daar op Schiphol bent u er nog niet.