Vakantie naar Dubai geboekt? Lees dan deze tips!

Vakantie naar Dubai geboekt? Lees dan deze tips!

Dubai, de stad van de luxe en grootsheid. Je zal je nergens anders zo klein voelen als tussen de gigantische wolkenkrabbers of in de uitgestrekte woestijn. Dubai heeft het allemaal! Heb jij dan ook recentelijk een vakantie naar Dubai geboekt? Dan heb je zeker een goede keuze gemaakt. Je kan hier heerlijk genieten van de zon, de warmte en de vele attracties en winkels tegelijk. Weet je nou niet zo goed wat je allemaal moet bezoeken tijdens je trip naar Dubai? Lees dan vooral even verder voor de mooiste bezienswaardigheden in Dubai.

Op safari in de woestijn

Hoewel de meeste mensen alleen aan grote gebouwen en attracties denken wanneer ze aan Dubai denken, heeft de stad zeker meer te bieden. De stad is namelijk omringd door woestijnland. Je kan deze bezoeken middels een safari, op een kameel of je kan ook gaan sandboarden. Dit is dan ook zeker een aanrader. Zo krijg je ook nog een stukje Dubai mee dat niet alleen bestaat uit gebouwen. Het is wel aan te raden dit tijdens zonsopgang of zonsondergang te doen. Dan zijn de temperaturen een beetje vol te houden.

Shop till you drop!

De winkelliefhebber kan zijn hart ophalen in Dubai. Het is hier namelijk een waar winkelparadijs. Er zijn meerdere bekende winkelcentra te vinden, zoals de Mall of the Emirates of The Dubai Mall. In deze winkelcentra vind je meer dan duizend winkels. Zorg er dan ook voor dat van tevoren voldoende budget (en een extra koffer) beschikbaar hebt om je even uit te kunnen leven hier. Daarnaast zijn er ook allerlei activiteiten te vinden waaronder het beroemde Dubai Aquarium. Dit is het grootste aquarium van de wereld en is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Burj Al Arad

Je zal deze niet zelf kunnen bezoeken als gast (dit is ook onbetaalbaar), maar het is een goede tip om hier toch even een kijkje te nemen. De Burj Al Arab is het enige 7-sterrenhotel van de hele wereld. Het is hier dan ook uiteraard enorm luxe. Dat is iets wat erg indrukwekkend is om te zien. Ondanks dat je hier niet kan slapen, kun je wel een kijkje nemen in het hotel. Je kan er zelfs uit eten of even een drankje doen op de rooftop bar. Niet goedkoop natuurlijk, maar wel de moeite waard. 

De Burj Khalifa

Deze kan uiteraard niet in het lijstje ontbreken. De Burj Khalifa is namelijk letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Dubai. Niet alleen van Dubai, maar van de hele wereld. Met een hoogte van maar liefst 828 meter torent dit gebouw boven elke andere wolkenkrabber uit. Het is al prachtig om te toren vanaf buiten te bewonderen, maar je kunt er ook voor kiezen om de toren in te gaan. Via een lift kun je dan naar de 148e verdieping en vanaf daar genieten van het mooiste uitzicht van Dubai. Let op: dit is niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Ben je toch in Dubai? Breng dan ook eens een bezoekje aan Abu Dhabi! Dit is maar zo’n 1,5 uur rijden van Dubai vandaan.