Vakantie met familie of vrienden

Vakantie met familie of vrienden

Alles voor je vakantie met familie of vrienden

Een vakantie met je familie of vrienden is heel anders dan met je partner of gezin op vakantie gaan. Een vakantie met een familie- of vrienden groep vereist een heel andere benadering en voorbereiding. Zeker als de groep uit meer dan 20 personen bestaat, moet er flink georganiseerd worden. De grootste klus, het vinden van een vakantiehuis voor een grote groep. Dat kan nog knap lastig zijn.

Waarom is het vinden van een geschikt vakantiehuis grote groep zo lastig?

Als je met 2, 4 of 6 personen op vakantie gaat, is het wensenpakketje nog wel te overzien. Wil je met bijvoorbeeld 30 vrienden een groot vakantiehuis boeken, dan wordt de opdracht al een stuk moeilijker wan 30 mensen hebben natuurlijk veel meer wensen en eisen da een groep van 4, 6 of 8 personen. Daarbij komt dat de beschikbaarheid van grote groepsaccommodaties en grote vakantiehuizen beperkt is. En hoe groter de groep hoe minder beschikbaarheid.

Als je groep uit 40 of meer personen bestaat.

Als de familie- of vriendengroep uit meer dan 40 personen bestaat, is de spoeling wat beschikbare grote vakantiehuizen en groepsaccommodaties betref helemaal beperkt. Veel families en vriendengroepen boeken dit type groepsverblijf al een jaar vooraf en dat is precies de reden waarom het aanbod zo beperkt is. Gelukkig kan je via de website groepsaccommodatie 40 personen, grote groepsaccommodaties vanaf 40 personen boeken en is er ook aanbod als je bijvoorbeeld een groepsaccommodatie met zwembad voor een grote groep van 44, 46 of 50 personen in Nederland of België wilt boeken. Met een grote groep op vakantie gaan, het is zeker vanaf 40 personen knap ingewikkeld.

Familieweekend boeken

Bij het organiseren van een familieweekend hoort ook het bestellen van catering of het inhuren van een kok aan huis. Zelf koken voor een groep van meer dan 30 of 40 personen wordt sterk afgeraden tenzij je ervaring hebt met het koken voor grote groepen en de keuken van het grote vakantiehuis of groepsaccommodatie goed en volledig is ingericht. Als het budget het niet toe laat, is het altijd verstandig te kiezen voor catering of een kok aan huis.