Ken jij het eiland Sylt in Duitsland?

Ken jij het eiland Sylt in Duitsland?

Wie dacht dat Nederland het enige land is met Waddeneilanden heeft het goed mis. Sylt is namelijk ook een Waddeneiland en behoort tot Duitsland. Het eiland lijkt wel op een beetje op onze eigen eilanden, de natuur is prachtig. Mooie stranden en weidse groene vlaktes waar het vee staat te grazen. In de zomer is dit een ideale goedkope vakantie.

Het vakantiepubliek van Sylt

Sylt beschikt ook over kliffen, iets wat onze Nederlandse Waddeneilanden weer niet hebben. Toch is Sylt wel anders en dat komt met name door het publiek dat hier komt. Onze eigen eilanden zijn zeer toegankelijk voor alle soorten publiek.

Het Duitse Sylt staat bekend om de populariteit bij de welgestelde groep van de bevolking. Diverse multimiljonairs bezitten huizen op het eiland, je komt hier luxe winkels en restaurants met Michelin sterren tegen. Dat is allemaal net even anders dan ons Texel of Schiermonnikoog.

Vliegen naar Sylt

Sylt beschikt over een klein maar eigen internationaal vliegveld. Hier zal geen grote Airbus landen, maar zijn het kleine chartervliegtuigen die hierheen vliegen. Er zijn met name verbindingen met de grote steden in Duitsland.

Binnenkort is het mogelijk om ook vanaf Weeze Airport naar Sylt te vliegen. Dit is voor Nederlanders uit het zuiden van het land een handige manier om het eiland te bereiken. Het is net iets meer dan een uurtje vliegen naar het vliegveld van Sylt dat bekend is onder de naam Westerland – Sylt (GWT).

Auto huren op Sylt

Wanneer je bent aangekomen op het vliegveld van Sylt dan zul je wellicht een auto willen huren om je te kunnen verplaatsen op het eiland. Dit is overigens ook de meest gebruikte manier van vervoer op Sylt. Het vliegveld is hiervoor de aangewezen plek om te huren.

Bijna alle grote merken verhuurbedrijven zijn hier vertegenwoordigd en willen jou graag als klant verwelkomen. De meest eenvoudige en snelste manier is om van te voren online een auto te reserveren bij één van de verhuurbedrijven. Je hoeft dan minder lang te wachten op locatie en je bent ervan verzekerd dat je de auto krijgt die je graag wilt hebben. Veel plezier op het unieke Duitse Sylt!