Tienercamping in de Ardennen: waarop moet je op letten bij vakanties met tieners

Tienercamping in de Ardennen: waarop moet je op letten bij vakanties met tieners

Voor een vakantie met het hele gezin is het belangrijk dat je vooraf nadenkt over de wensen en verlangens van alle gezinsleden. Dat is zeker ook het geval als je met tieners op stap gaat. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden, zoals tienercampings in de Ardennen. laten we eens kijken wat er allemaal mogelijk is.

De Ardennen

Dat de Ardennen erg mooi en afwisselend zijn is zeer bekend. Het glooiende landschap, de mooie natuur en snelstromende rivieren zorgen ervoor dat het al sinds jaar en dag een populaire bestemming is voor Nederlandse vakantiegangers.

Dat komt mede doordat het niet zo heel ver rijden is, waardoor je zelfs op de aankomst- en vertrekdag nog echt een vakantiegevoel kunt krijgen, in plaats van dat je de hele dag in de auto moet zitten om op de plaats van bestemming aan te komen.

Tienercampings in de Ardennen

Er zijn ontzettend veel campings die zich allemaal richten op een bepaalde doelgroep. Op een tienercamping Ardennen zijn vele faciliteiten aanwezig die pubers aan zullen spreken.

·         Denk daarbij aan campings met vertier zoals velden om te voetballen, beachvolleyballen, paintballen of te basketballen.

·         Sommige campings beschikken ook over een tafeltennistafel en een pooltafel.

·         Daarnaast is er meestal een buitenzwembad waar tieners lekker kunnen spelen en afkoelen.

·         Op sommige campings is er in de schoolvakanties een speciaal animatieteam werkzaam die allerlei leuke activiteiten en wedstrijden voor kinderen en tieners organiseren. 

·         Veel campings in de Ardennen liggen aan het water. Zo kunnen tieners naast zwemmen ook kanoën, surfen en ’s avonds op het strand bij het kampvuur chillen.

·         Voor tieners die van dansen houden worden er ook disco’s georganiseerd.

·         Uiteraard is een goede Wifi-verbinding onmisbaar, om contact te houden met hun vrienden en vriendinnen en leuke foto’s te delen van de activiteiten waar ze aan meedoen.

·         Sommige campings verhuren ook mountainbikes zodat er leuke tochten in de omgeving gemaakt kunnen worden. Tip: mountainbike routes Ardennen

·         Naast de ruim opgezette kampeerplaatsen zijn er ook campings die beschikken over trekkershutten, stacaravans en chalets. Zeker bij vakanties in het voor- en najaar zijn dit populaire keuzes.

Conclusie

Als je met tieners op vakantie gaat is het goed om vooraf na te denken over wat de kinderen leuk vinden om te doen. Vervolgens kun je bekijken welke campings in de Ardennen deze activiteiten aanbieden. Want iedereen weet: een vakantie is voor de ouders een geslaagde vakantie als de kinderen zich vermaken.