Reis door Europa met een camper

Reis door Europa met een camper

Reizen met een camper kan erg leuk zijn en heeft een aantal grote voordelen. Waarom een camper zo fijn is voor op vakantie zullen we in dit artikel uitleggen. Ook geven we je tips voor waar je op moet letten.

Caravan of camper?

De keuze tussen een caravan of camper heeft een grote invloed op je vakantie en hoe deze eruit komt te zien. Het grootste verschil is dat je bij een vakantie in een caravan activiteiten onderneemt vanaf de camping. Deze camping is dus eigenlijk je vakantiebestemming. Met een camper is de reis zelf een groot onderdeel van je vakantie. Je kunt zelf gaan en staan waar je wil en hebt altijd je spullen en huisje bij je. Je kunt stoppen waar je wil en doorgaan van camping naar camping. Zo zie je tijdens je vakantie sneller een veel groter gedeelte van een land of regio.

Je kunt ook makkelijk onderweg boodschappen doen en deze kwijt, zonder terug te hoeven naar de camping. Een reis met een camper geef je een stuk meer vrijheid. De reis zelf is ook een stuk leuker, omdat je in een camper vaak onderweg gewoon leuke dingen kunt doen aan een tafel. Ook heb je met een camper vaak een hogere maximum snelheid en het rijden is een stuk makkelijker. Je kunt vaak veel makkelijker terecht met een camper en neemt veel minder ruimte in beslag. Ook eenmaal op de camping ben je veel sneller klaar met alles opzetten en regelen. Het inpakken en wegrijden is ook een stuk makkelijker.

Belangrijke tips

Je moet altijd goed zorgen dat je camper geschikt is voor je vakantie en dat je het juiste rijbewijs ervoor hebt. Sommige campers zijn minder geschikt voor lange afstanden, bijvoorbeeld. Ook moet je van te voren zorgen dat je camper veilig is en goed uitgerust voor je type vakantie. Zorg bijvoorbeeld dat je goede camper isolatie hebt. Het rijden met een camper is ook even wennen. Het is goed om van te voren even veilig te oefenen met het wegrijden, remmen en het maken van bochten. Ook is het slim om van te voren (een groot gedeelte) van je route vast te leggen. Zo weet je zeker dat deze optimaal geschikt is voor je camper en voldoet aan je wensen.