Op vakantie naar Torremolinos

Op vakantie naar Torremolinos

Vakantie Torremolinos

Ben je toe aan een welverdiende vakantie waar je heerlijk kunt luieren op een prachtig strand in het zuiden van Spanje? Dan is een vakantie Torremolinos voor jou de ideale optie. Torremolinos is een bestemming waarvan je weet dat je bijna altijd goed weer hebt. Het ligt in de regio Andalusië en met 300 zonnedagen is de kans klein dat je vakantie zal verregenen.

Door de gunstige ligging van deze vakantie bestemming kun je de dagen op het strand afwisselen met wat uitstapjes naar de plaatsen of steden in de omgeving. Een van de steden waar je binnen 20 minuten bent is Málaga en daar kun je de verschillende bezienswaardigheden gaan bezoeken.

Hotels Torremolinos

Torremolinos heeft ontzettend veel goede hotels die allemaal op loopafstand van het strand gevestigd zijn. Veel van deze hotels in Torremolinos kun je voordelig boeken via de bekende reisorganisaties. Als je echt voor een zonvakantie naar het zuiden van Spanje op vakantie gaat dan kun je besluiten om een niet al te luxe hotel te boeken omdat je de meeste tijd buiten zult verblijven. Ook kun je een appartement boeken.

Als je in Torremolinos bent dan zal het je opvallen dat je ontzettend goed kunt eten in de visrestaurants die er gevestigd zijn. Zeker als je naar Carihuela loopt wat bekend staat om de goede restaurants, dit was vroeger een vissersdorp en dat merk je nog steeds. Langs de boulevard staan veel chiringuitos waar je de meest verse vis kunt gaan eten.

Het weer in Torremolinos

Als je naar Torremolinos op vakantie gaat en je wilt echt je vakantie op het strand doorbrengen dan zijn de maanden mei t/m september de beste maanden. In de maanden juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot 35 graden en in het voor- en najaar moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 25 graden.

Het voor en najaar zijn dus ideaal om wat dagtrips te gaan maken naar Málaga, Mijas, Córdoba en Granada. Vanuit Torremolinos kun je georganiseerde trips boeken, maar je kunt ook zelf een auto huren en deze plaatsen gaan bezoeken. Uiteraard is het ook mogelijk om het openbaar vervoer te nemen dit is erg goed geregeld in Spanje.