Op reis met elektrische vouwfiets, iets voor jou?

Op reis met elektrische vouwfiets, iets voor jou?

Reis je regelmatig met het openbaar vervoer? Merk jij ook dat autorijden in de stad steeds lastiger wordt? Wordt het tijd voor een duurzamer bestaan? Als je één van de bovenstaande vragen positief beantwoord hebt, wordt het misschien tijd voor een elektrische vouwfiets. Ideaal om mee te nemen als je veel reist met het openbaar vervoer, een prima alternatief voor de auto in de stad en je bewijst er ook nog eens het milieu een dienst mee. Kies jij ook voor een elektrische vouwfiets?

Kenmerken elektrische vouwfiets

Je kunt de elektrische vouwfiets herkennen aan het feit, dat deze opvouwbaar is. Handige scharnieren zorgen ervoor dat je de fiets kunt inklappen tot een handzaam geheel. Op deze manier kun je de vouwfiets meenemen in de trein of gemakkelijk meenemen in de auto. Tweede kenmerk is het feit dat de fiets elektrisch wordt aangedreven en beschikt over een accu. Elektrisch fietsen kost je dus geen enkele moeite. Hiermee kom je altijd uitgerust en snel aan op je bestemming.

Voordelen elektrische vouwfiets

De elektrische vouwfiets geeft je vrijheid. Bijvoorbeeld als je met de trein naar een stad reist, biedt deze fiets veel gemak. Je stapt vanaf het station op je fiets en binnen tien minuten fiets je naar een vriend of vriendin. Bijkomend voordeel is dat het je ook nog eens tijd bespaart. Je hoeft niet te wachten op de aansluitende tram, bovendien bespaart het je ook nog eens geld en zie je nog eens iets van de stad. Ook voor op vakantie is een elektrische vouwfiets ideaal. Handig om bijvoorbeeld ’s morgens even naar de bakker te fietsen om verse croissants te halen. Heerlijk in de buitenlucht en als je veel bergop moet fietsen op je vakantiebestemming is dit met een accu geen enkel probleem.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Als je een elektrische vouwfiets aan wilt schaffen is het belangrijk om goed te letten op het materiaal wat er is gebruikt voor de fiets. Aluminium is hierbij een veelgebruikte materiaalsoort; het is licht en geeft de fiets bovendien een fraai uiterlijk. De accu is ook belangrijk, bedenk vooraf over welke actieradius je wilt kunnen beschikken. Fiets je altijd maar korte stukjes? Dan heb je geen grote actieradius nodig. Wil je er ook mee op vakantie kunnen fietsen? Dan wil je waarschijnlijk grotere stukken kunnen fietsen en kun je beter kiezen voor een grotere actieradius. Afhankelijk van je wensen en budget, kun je online prima elektrische vouwfietsen vergelijken en gaan voor de fiets met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Op deze manier kom je terecht bij de beste elektrische vouwfiets voor jou. Dat wordt straks heerlijk genieten van een elektrische vouwfiets!