Naar het einde van de wereld voor een scherpe prijs? Lees deze tips!

Naar het einde van de wereld voor een scherpe prijs? Lees deze tips!

Droom jij van een vakantie in Azië, Afrika of Zuid-Amerika? Een reis naar een land ver van hier, waar je andere culturen kunt ontdekken, kan soms prijzig zijn. Je moet namelijk lang vliegen om er te komen. Gelukkig hoeft een mooie reis niet altijd duur te zijn, zolang je maar slim boekt.

Maak gebruik van aanbiedingen

Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt voor je vliegticket en verblijf is het belangrijk om de aanbiedingen in de gaten te houden. Zo zijn er veel vakantie aanbiedingen bij Vakantiedealz te vinden. Bekijk alle prijzen voor zonnige bestemmingen en kies de bestemming die jou het leukst lijkt. Door je vliegticket en verblijf samen te boeken ben je vaak goedkoper uit. Geniet bijvoorbeeld van een luxe vakantie in Bali, voor een reis om nooit meer te vergeten.

Last minute boeken

Het boeken van een last minute vakantie is niet alleen spontaan, maar kan ook erg goedkoop zijn. De vliegtickets en hotelkamers zijn vaak al ingekocht door de aanbieder in kwestie. Als de reis niet voldoende geboekt wordt, worden de overige plekken tegen een lagere prijs aangeboden. Zo kan een last minute all inclusive erg aantrekkelijk zijn. Hierbij weet je zeker dat je goedkoop uit bent, omdat het eten al bij de prijs zit inbegrepen. Geen onverwachte dure etentjes dus!

Hoogseizoen of laagseizoen?

In welke maand je op vakantie gaat heeft vaak ook invloed op de prijs. In het hoogseizoen hebben de meeste mensen vrij en liggen de prijzen vaak wat hoger. Hotels bieden een lager tarief in het laagseizoen om hun kamers alsnog volgeboekt te krijgen. Daarom kun je soms beter buiten het hoogseizoen op vakantie gaan als dit mogelijk is voor jou.

Vroegboekkorting

Vind je het toch wel fijn om een verre reis langer van tevoren te plannen? Als je vroeg boekt profiteer je vaak ook van een lager tarief omdat de reisorganisaties ook graag wat meer zekerheid willen. Soms kun je meer dan 4 maanden van tevoren boeken voor een scherpe prijs en heb je dus ook iets om naar uit te kijken.

Profiteren en genieten

Zodra je een scherpe deal te pakken hebt, kun je weer een mooi land van je bucketlist afstrepen. Nu is het een kwestie van wachten totdat je je koffer mag inpakken. Reis naar je bestemming en geniet van de tijd die je er beleeft.