Inspiratie voor een Italiaanse stedentrip

Inspiratie voor een Italiaanse stedentrip

Bent u op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip? Overweeg dan eens de volgende steden in Italië die alle ingrediënten hebben om u een geslaagde stedentrip te bezoeken. Onze favoriete bestemmingen in Italië:

Het romantische Venetië

Venetië heeft de laatste jaren enorm geleden onder het massatoerisme, maar desondanks verdient deze Italiaanse stad zeker een aanbeveling in deze lijst. De schoonheid van deze stad vol kanalen, bruggen en gondels is niet voor niets de oorzaak van deze aantrekkingskracht. Tijdens een bezoek gedurende het hoogseizoen zult u over de hoofden kunnen lopen, maar wanneer u in de rustigere maanden Venetië gaat bezoeken, zult u geen enkele moeite hebben om de schoonheid van deze stad te zien en de Venetië bezienswaardigheden. Voor veel toeristen zal het bezoek beginnen rondom het San Marcoplein met de beeldschone San Marco basiliek. Grenzend aan de basiliek ligt het Palazzo Ducale, oftewel het paleis waar de Doge woonde. Qua interieur absoluut een parel en een bezienswaardigheid die u niet mag missen. Neem verder ook een kijkje bij de bekendste brug van de Venetië bezienswaardigheden, namelijk de Rialtobrug en ontdek de stad ook vanaf het water. Dit kan met een romantische gondelvaart of door een boottocht te maken naar enkele van de meest pittoreske eilanden van Venetië, namelijk Murano, Burano en Torcello.

De hoofdstad Rome

Het mag geen verrassing zijn dat Rome in de lijst van mooiste stedentrips in Italië staat. De hoofdstad is als het ware één groot openluchtmuseum met tal van bezienswaardigheden uit o.a. de Romeinse tijd. De absolute topattractie is hierbij het Colosseum, het Romeinse amfitheater waar de gladiatoren gestreden hebben. Aangrenzend van het Colosseum treft u de opgravingen van het Forum Romanum en andere gebouwen van de Palatijnse heuvel. In het centrum van Rome Italy treft u verder het best bewaarde gebouw uit de Romeinse tijd, namelijk het Pantheon. Neem vanuit hier ook even de moeite om ‘s werelds beroemdste fontein te bezoeken, namelijk de Fontana di Trevi. Daarnaast mogen de bezienswaardigheden van het Vaticaan niet ontbreken, zoals de Sint Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea met de indrukwekkende Sixtijnse Kapel. De heilige plek waar de verkiezing der pausen altijd plaats vindt. Andere bezienswaardigheden en highlights in Rome Italy zijn het park Villa Borghese, Piazza Navona en de Spaanse Trappen.

De Toscaanse steden Florence en Siena

Wanneer u steden zoekt met een middeleeuwse uitstraling of een typische Renaissance stad dat moet u een reis maken langs deze twee parels in Toscane. Florence staat bekend als de bakermat van de Renaissance en heeft prachtige gebouwen zoals de Duomo, oftewel de kathedraal van Florence en het Palazzo Vecchio, de voormalige zetel van het Florentijnse stadsbestuur. Maar ook de liefhebber van beelden en schilderijen zal in musea als het Uffizi en de Galleria dell’Accademia vol aan zijn trekken komen. Daarnaast leent de stad zich uitstekend voor stadswandelingen langs hoogtepunten zoals de Ponte Vecchio, de Piazza della Signora of geniet van een fenomenaal uitzicht over de stad vanaf de Piazzale Michelangelo. Siena heeft een historische binnenstad welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens een bezoek aan deze stad krijgt u het gevoel alsof u een tijdreis maakt naar de middeleeuwen, zeker wanneer u het schelpvormige plein Piazza del Campo, beroemd vanwege de paardenrennen bezoekt. Een andere top attractie in Siena is de Duomo, oftewel de kathedraal van Siena.