Highlights in Lissabon

Highlights in Lissabon

Je denkt altijd dat Rome of Parijs de stad van Europa zijn maar wat denk jij van de stad Lissabon? Nog nooit geweest? Dan weet je niet wat je mist. Ik noem het zelf altijd de stad van de uitzichtpunten en dat komt omdat Lissabon echt enorm veel uitzichtpunten heeft door de stad verspreid. Reden hiervoor is omdat Lissabon op zeven heuvels ligt en je dus erg veel hoogteverschillen hebt, dat merk je ook als je daar op stedentrip bent en je al lopende naar de verschillende bezienswaardigheden in Lissabon gaat.

Net zoals alle andere steden heeft Lissabon een aantal bezienswaardigheden die toch echt in dit artikel benoemt moeten worden.

Torre de Belém

De belangrijkste en voor mij ook de meest imposante bezienswaardigheid is Torre de Belém. Dit is een bezienswaardigheid die direct aan rivier de Taag ligt in de wijk Belém. In de geschiedenis van Lissabon is dit een strategisch toren geweest, vanaf deze toren werden veel kogels afgeschoten omdat de plek van de toren zo gunstig was aan het water. Boten die aankwamen en niets te zoeken hadden in Lissabon konden ze dan beschieten van twee kanten, er stond namelijk nog een toren aan de andere kant van rivier de Taag.

Mosteiro dos Jeronimós

Mosteiro dos Jerónimos ligt in dezelfde wijk als Torre de Belém. Het advies is om één dag uittrekken om deze bezienswaardigheden te bezichtigen. Beide bezienswaardigheden staan op de UNESCO lijst van het werelderfgoed en dat wil toch wel iets zeggen. Mosteiro dos Jerónimos is een gotische kathedraal in Lissabon dat is gebouwd dankzij de succesvolle reis naar Indië.

Belém

De wijk Belém ligt niet in het centrum, al staan daar wel de belangrijke bezienswaardigheden van Lissabon maar het openbaar vervoer in Lissabon is goed geregeld. Zo rijden er verschillende bussen naar deze wijk en ook de bekende gele tram. Niet tramlijn 28, deze rijdt alleen door de centrumwijken van Lissabon en maakt ook een belangrijke stop bij nummer 3 bezienswaardigheid Castelo de São Jorge. Hier moet je echt uitstappen want het uitzicht over de stad Lissabon is echt fantastisch, voor mij is het mijn favoriete plek in Lissabon.

Castelo de São Jorge

Maar je kan ook te voet naar Castelo de São Jorge en dat is ook echt een aanrader want onderweg naar boven kom je al verschillende uitzichtpunten tegen over de stad Lissabon. Zo kom je langs de uitzichtpunten Portas del sol en miradouro de Santa Luzia. Bij uitzichtpunt Portas del sol heb je een leuk pleintje met een caféwaar je kunt genieten van het uitzicht onder het genot van een drankje. Wat je ook nog tegenkomt onderweg naar boven is de katholieke kerk van Lissabon, ga hier dan ook even naar binnen om deze kerk van binnen te bekijken.

Het beste wat je dus kan doen is lopend naar bezienswaardigheid Castelo de São Jorge gaan want je komt onderweg nog veel mooie plekken tegen en naar beneden met tramlijn 28. Wil jij graag deze bezienswaardigheden in Lissabon zien? Wacht dan niet lang en boek jouw stedentrip naar Lissabon.