Goedkoop op vakantie naar Parijs met de elektrische auto

Goedkoop op vakantie naar Parijs met de elektrische auto

Parijs is één van de populairste steden voor stedentrips. Ook Nederlanders gaan vaak op vakantie naar de hoofdstad van Frankrijk. Meestal boeken mensen dan een vliegticket en reizen een weekend, week of midweek. Parijs is een grote stad, dus er valt genoeg te zien. Vind jij het erg duur om te vliegen, maar wil je toch een vakantie boeken in Parijs? Dan kun je natuurlijk ook makkelijk met de auto reizen. Parijs ligt in het noorden van Frankrijk, dus ook met een elektrische auto is dit goed te doen.

Elektrisch rijden en opladen

Een stedentrip naar Parijs is altijd leuk. Als je ervoor kiest om met de elektrische auto naar Parijs te rijden, dan ben je vanaf Amsterdam ongeveer 3,5 uur onderweg. Dat valt dus erg mee. Een goede reden om te kiezen voor de auto in plaats van het vliegtuig. Dit is beter voor het milieu, maar vooral ook voor je portemonnee. Op vakantie met de elektrische auto was voorheen soms nog lastig. Langs de snelwegen kon je namelijk niet altijd beschikbare oplaadpunten vinden.

Ook kan het opladen zelf als een last worden gezien. Gelukkig is de infrastructuur voor elektrische auto’s de afgelopen jaren flink verbeterd. In Nederland, België en ook Noord-Frankrijk, zijn er enorm veel laadpalen bijgekomen. Veel van deze zijn de bekende snelladers, die vooral handig zijn als je op vakantie gaat. Binnen 15 minuten kun je weer 300 kilometer vooruit. Met de auto naar Frankrijk ik zo’n 500 kilometer, dus dat is prima te doen.

Elektrische auto parkeren

Als je met de elektrische auto reist naar Parijs, kun je veel geld besparen. Het is ook veel beter voor het milieu, omdat je veel minder uitstoot. Maar dit zijn niet de enige voordelen die je ervaart. Zo kun je jouw elektrische auto gratis parkeren in Parijs. Tijdens een vakantie in een grote stad, ben je al snel veel geld kwijt aan de parkeerplekken. Met de elektrische auto zul je hier dus geen last van hebben.

Een stedentrip naar Parijs hoeft zo dus helemaal niet duur te zijn. In iets langer dan 3 uur kun jij met je auto in Parijs aankomen, gratis parkeren en genieten van een paar mooie dagen.