Een weekend naar Parijs? Dit is er te doen

Een weekend naar Parijs? Dit is er te doen

Een weekend naar Parijs! Wie wil dat nu niet? De prachtige hoofdstad in het noorden van Frankrijk is sinds oudsher een ware publiekslieveling, vanuit alle hoeken van de wereld wordt de prachtige stad druk bezocht door toeristen. In Parijs is heel veel te doen een aantal dagen Parijs is dan ook snel gevuld. De nummer één trekpleister van Parijs is de Eiffeltoren. Het indrukwekkende monument trekt jaarslijk vele bezoekers van over de hele wereld. Een andere must see bezienswaardigheid is het prachtige museum Louvre Parijs. In het Louvre Parijs kun je een dag doorbrengen en genieten van een veelvoud aan kunstwerken. 

Eiffeltoren bezoeken

De Eiffeltoren is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1884 en is uitgegroeid tot het meest herkenbare monument van Parijs. De Eiffeltoren bestaat uit 3 verdiepingen en heeft een hoogte van 317 meter. Dit is excl. de aanwezige televisieantennes. Incl. televisieantennes heeft de Eiffeltoren een hoogte van 324 meter. De Eiffeltoren bezoeken staat bij velen hoog op het lijstje tijdens een bezoek aan Parijs. De verschillende etages van de Eiffeltoren bezoeken is mogelijk middels een trap of door gebruik te maken van een lift. De trap geeft toegang tot en met de tweede verdieping. De lift geeft toegang tot en met de derde verdieping. In de Eiffeltoren bevinden zich twee restaurants: Le 38 Tour Eiffel en Le Jules Verne. 

Louvre Parijs bezoeken  

Het Louvre Parijs is het grootste kunstmuseum van Frankrijk. Het imposante museum is gevestigd in het voormalige stadspaleis van de koninklijke familie. De oppervlakte van het Louvre Parijs bestaat uit ruim 23 voetbalvelden. Tot het einde van de zeventiende eeuw diende het Louvre als woonpaleis voor de koninklijke familie. Na de verhuizing van de koninklijke familie naar Versailles wijzigde de bestemming van stadspaleis het Louvre naar een tentoonstellingsruimte voor de vele kunstschatten van de koninklijke familie. Na de Franse revolutie is het Louvre Parijs officieel als kunstmuseum in gebruik genomen. Er bevinden zich ruim 3500 kunstwerken in het prachtige museum De collectie is ingedeeld in acht categorieën: Egyptische oudheden, Etruskische & Romeinse oudheden, Schilderkust uit het Westen, Islamitische kunst, Beeldhouwkunst, Kunstvoorwerpen en Grafische kunst. De uitgebreide kunstcollectie van het Louvre Parijs alsmede het prachtige gebouw zorgen ervoor dat u gemakkelijk een dagdeel in het museum kunt doorbrengen.