Een vakantie in de buurlanden: keuzestress? Beleef allebei!

Een vakantie in de buurlanden: keuzestress? Beleef allebei!

Vakantiegangers opgelet: er staat jullie een heerlijke vakantie te wachten wanneer jullie besluiten om naar onze mooie buurlanden af te reizen. Wij kunnen begrijpen dat kiezen tussen Duitsland en België een lastige keuze kan zijn. Maar hey, waarom gaan jullie niet voor beide? Maak er een trip van!

Een vakantiehuis in België: daar begin je. Tegen het einde van je vakantie heb je genoten van alles wat je hebt gezien en sluit je deze heerlijke tijd af in je vakantiehuis in Duitsland. Zo kan het dus ook: ‘The best of both worlds’ zoals Hannah Montana dat ooit zei. Welke plaatsen zouden binnen je trip passen, waar ga je heen en hoe lang zal je vakantie gaan duren… Allemaal vragen die we kunnen beantwoorden voor je.

Waar gaan we heen?

Van België naar Duitsland, daar liggen veel kansen om er een mooie reis van te maken. Nog beter: een onvergetelijke vakantie! Laten we starten in de Ardennen. Een prachtig stukje België, dat elke vakantieganger sowieso ooit in zijn of haar leven gezien moet hebben.

Stop 1 is dus de Ardennen. Waar gaan we dan heen? Iets omhoog: richting Spa. Vast en zeker bekend bij fans van de Formule 1 sport. Daarnaast een mooie omgeving met een typisch Belgische uitstraling.

Een volgende mogelijke stop zou zijn het Duitse Monschau. Dit is een karakteristiek dorp dat geschiedenis ademt. Hier is genoeg te zien en een zekere aanrader voor degene die altijd met de tofste fotoboeken thuiskomt.

Nu begin je aan het Duitse deel van je vakantie! Naast Monschau zou je de grotere Duitse steden Aken, Düsseldorf of bijvoorbeeld Duisburg ook kunnen bezoeken. Plaatsen die wat verder weg liggen van de grens, maar zeker aanraders zijn om te bezoeken tijdens je vakantie, zijn Noordrijn-Westfalen, Sauerland en Rijnland-Palts.

Van België tot Duitsland, je maakt zoveel tussenstops als je zelfs wilt. Hopelijk haal je hier wat inspiratie vandaan.

Hoe lang ga ik op vakantie?

Veel mensen nemen één weekje vrij, andere zijn direct zes weken weg. Maar wat is nou eigenlijk het perfecte en aanvaardbare aantal weken dat jij zoekt? Het antwoord lijkt wellicht lang voor je, maar het antwoord dat ik je ga geven, is drie weken. Iedereen snapt dat het werk op je wacht, dat je niet heel lang weg kan blijven enzovoorts enzovoorts… Maar bedenk wel dat je altijd al hard werkt; een pauze mag wel eens. Tijd dus voor een goede vakantie.

Waarom is drie weken perfect? Nou, bekijk het zo: één week om uit de ‘werk-modus’ te komen. Eén week om te genieten en één week om weer op te starten voordat het ‘echte’ leven begint. Ik zeg het je, drie weken: perfect. Al helemaal als je plant om een tripje te maken door je favoriete buurlanden.