Een auto huren op Curaçao: waar moet je op letten?

Een auto huren op Curaçao: waar moet je op letten?

Wil je een auto huren tijdens je vakantie op Curaçao? Dan is het goed om je vooraf te oriënteren op de regels, mogelijkheden en de kosten. We bespreken vandaag een paar zaken waar je op moet letten bij het huren van een auto op Curaçao.

De eisen

Verhuurbedrijven hebben vaak een aantal eisen aan de chauffeur(s). Zo kun je bij de meeste verhuurbedrijven geen auto huren als je nog geen 23 jaar oud bent. Daarnaast zijn er organisaties die eisen stellen aan hoe lang je je rijbewijs al hebt. Ze verhuren dan alleen een auto aan mensen die minimaal 2 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. In bepaalde gevallen vragen autoverhuurbedrijven een hoger bedrag voor het huren van een auto als het om een jonge chauffeur (tot 25 jaar) gaat. 

Een verzekering

De prijs die de verhuurbedrijven vragen is over het algemeen zonder een casco-verzekering. Het is dus belangrijk om dit te controleren en waar nodig een verzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en brengt vaak zeer hoge kosten met zich mee als blijkt dat je niet (goed) verzekerd bent. 

Dit is extra belangrijk als je graag off road wilt rijden. Check dus niet alleen of de auto daarvoor geschikt is, maar ook of de verzekering dit niet uitgesloten heeft.

Een ander belangrijk punt bij de verzekering is de eisen die het verhuurbedrijf stelt aan waar je je auto parkeert. Sommige verhuurders eisen dat je auto op een veilig parkeerterrein wordt neergezet of dat je een stuurslot gebruikt als je de auto parkeert. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van dit soort zaken om vervelende verrassingen achteraf en hoge kosten te vermijden. Tip: kijk eens op autohurenopcuracao.nl

Een vervangende auto bij pech

Daarnaast is het zeer verstandig om na te gaan wat de verhuurder biedt op het moment dat de auto pech krijgt. Krijg je dan een vervangende auto mee? Valt die vervangende auto dan in dezelfde klasse? Zorg dat je voordat je een auto reserveert of ermee wegrijdt weet wat de verhuurder in dergelijke gevallen biedt.

Conclusie

Een auto huren op Curacao kan een hele goede keuze zijn om de vakantie van je leven te beleven. Je moet echter vooraf goed onderzoek doen naar de mogelijkheden, de kosten en de eisen die verhuurders stellen aan de chauffeur en het gebruik van de auto. Bespaar liever op de huur van de auto door een kleiner model te kiezen dan om de auto niet te verzekeren en bedenk dat de verzekering over het algemeen niet bij de huurprijs is inbegrepen.