Drie redenen om naar Andalusië te gaan

Drie redenen om naar Andalusië te gaan

Andalusië ligt Zuid-Spanje en staat bekend om zijn vele witte dorpen. Dit maakt dit gebied al meteen onvergetelijk als je er aankomt. De natuur is hier adembenemend, het klimaat is heerlijk en de lokale mensen zijn zeer vriendelijk. Kortom, deze Spaanse streek heeft alles in zich voor een topvakantie!

Ideale vakantiebestemming

Als je houdt van een afwisselende vakantie, dan is Andalusië jouw ideale vakantiebestemming. Je kunt hier in twee of drie weken prima alle hoogtepunten bezoeken. Dat maakt het ook een overzichtelijke regio om als vakantiebestemming te kiezen. Je kunt er rekenen op prima wegen en ook het openbaar vervoer is hier uitstekend voor elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om als vakantie een road trip te maken, rondreizen door Andalusië is een absolute aanrader, juist ook vanwege de uitstekende reismogelijkheden.

Córdoba

Córdoba is een stad in Andalusië, gelegen aan de rivier Guadalquivir, op 122 meter boven zeeniveau. De stad grenst aan het gebergte Sierra Morena. Als je houdt van warmte, dan is dit voor jou de ideale stad, het is hier namelijk in de zomer maandenlang minimaal vijfendertig graden. Ideaal voor vakantiegangers die gegarandeerd hoge temperaturen willen tijdens hun vakantie. De bergen en de rivier maken deze stad ook bij uitstek geschikt voor fietsers en wandelaars. Je kunt er vanuit de stad namelijk gemakkelijk op uittrekken, waarbij je in de natuurlijk al heel snel de wereld voor jezelf hebt. Na een dag wandelen of fietsen is het ’s avonds heerlijk genieten op een terrasje langs de rivier.

Stedentrip Córdoba

Een stedentrip naar Córdoba is een absolute aanrader. Dit is de derde stad van Spanje en telt ongeveer driehonderdvijftigduizend inwoners. Daarmee is het een grote stad, maar nog wel overzichtelijk. Daarom is het een ideale stad voor een stedentrip, je kunt namelijk in een paar dagen de hele stad bezoeken. De stad heeft de wereldberoemde Mezquita Moskee-Kathedraal binnen zijn stadsmuren, een prachtige bezienswaardigheid. Ook de Puente Romano is zeer de moeite waard. Deze Romeinse brug is ruim driehonderd meter lang en ligt over de rivier die de stad doorkruist. Córdoba is genieten van een overzichtelijke stad vol bezienswaardigheden, waarbij je zeker weet dat het er warm zal zijn in de zomer.