De mooiste steden van Andalusië

De mooiste steden van Andalusië

Andalusië is een van de meest bezochte regio’s van Europa. Dit zuidelijke deel van Spanje is erg populair wegens zijn rijke geschiedenis en bezienswaardigheden, prachtige steden en warme temperaturen. Andalusië is een van de warmste regio’s van Europa, met zelfs een kleine woestijn. Met zijn diverse, mooie landschappen is Andalusië geschikt voor allerlei soorten vakanties. Zonvakanties aan de mooie, lange stranden, wintersporten in de bergen of rondreizen door de mooie dorpjes en steden. Het kan allemaal in Andalusië. Liever een stedentrip maken? Hieronder vind je de mooiste steden van deze regio.

Sevilla

Deze welbekende stad is de hoofdstad van de regio Andalusië. Sevilla is een bijzondere stad door zijn mooie cultuur en interessante geschiedenis. De grote Guadalquivir rivier stroomt dwars door het centrum van Sevilla. In Sevilla kun je dus ook door de stad varen met kleine boten. Het historische centrum van Sevilla is één van de grootste van heel Europa. De stad zit vol met musea, bezienswaardigheden en leuke allerlei activiteiten. Zeker met de komst van de stedentrip is Sevilla een erg populaire bestemming geworden. Ook bij rondreizen is Sevilla meestal een groot onderdeel, met een langere stop. Sevilla is namelijk een van de bekendste en meest populaire steden van Spanje.

Granada

De stad Granada heeft een prachtige ligging aan het grote Sierra Nevada gebergte van Andalusië. In Granada vind je ook een van de mooiste gebouwen van Spanje, het indrukwekkende Alhambra. De stad heeft een mooie mix van Moorse en katholieke, Spaanse bouwstijlen en heeft heel veel mooie straatjes en gebouwen. Hiernaast heeft Granada ook een leuk nachtleven, mede door de hoeveelheid studenten in de stad. De ligging van de stad in combinatie met de bijzondere gebouwen geven Granada een sprookjesachtig gevoel.

Cordoba

De ligging van Cordoba is ook erg mooi, aan de voet van de bergen van Sierra Morena. Ook deze stad ligt aan de Guadalquivir rivier. Cordoba is gemiddeld de warmste stad van Europa en is dus ook buiten de zomermaanden een perfecte vakantiebestemming. De stad heeft veel mooie bezienswaardigheden, waarvan veel gebouwd tijdens de Moorse verovering van Andalusië. Het historisch centrum van de stad staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Cordoba werd gebruikt als regeringsstad van Andalusië door veel Romeinse keizers. Cordoba heeft dus een interessante geschiedenis.