Betalen met je creditcard op reis; let op!

Betalen met je creditcard op reis; let op!

Ga je op reis, maar wil je niet met veel geld reizen? Het is mogelijk om gebruik te maken van je credit card in het buitenland. Een credit card kun je gebruiken waar je maar wilt, want je hoeft geen zorgen te maken met het omrekenen van valuta. Een credit card is ook veilig, omdat je niet hoef te vrezen voor dieven. In geval het toch gestolen wordt ben je je geld niet kwijt. Je kunt je kaart meteen laten blokkeren. Maar toch zijn er enkele punten waarmee je rekening moet houden tijdens het gebruik van een credit card in het buitenland.

Geen buitenlandse transactiekosten

Als je goedkoop gebruik wilt maken van je creditcard, ga je dan kiezen voor een creditcard uitgever de geen kosten in rekening brengt voor aankopen in het buitenland. Het kan zijn dat je alsnog transactiekosten gaat betalen, maar dan zijn deze niet veel. Normaal zou je wel veel meer betalen wanneer je gaat betalen met een credit card. Als je steeds voor alles in het buitenland een extra moet betalen, heb je aan het eind van je vakantie genoeg rekening om te betalen. Het is handig om voor het reizen, de voorwaarden van je creditcard te bekijken en informeren. Let er op dat je ook buitenlandse transactiekosten betaalt wanneer je vanuit je huis, hotels of activiteiten gaat boeken. Laat je altijd goed informeren over de voorwaarden van je credit card. Goedkope vakantie Spanje kun je ook betalen met creditcard.

Contact creditcard maatschappij vanuit het buitenland

Een credit card kan ook problemen geven. Je dient goede afspraken te maken met het creditcardmaatschappij over het in contact komen met hun. Als je kaart verliest of er kan op een of ander manier geen geld worden afgetrokken met je creditcard, ga je dan zo snel mogelijk contact moeten opnemen met het maatschappij. Er moet altijd mogelijkheid zijn voor assistentie. Je gaat de creditcardmaatschappij altijd op de hoogte moeten stellen wanneer je op reis gaat. Aruba vakantie all inclusive laat je goed informeren.

Valutaconversie vermijden

Wanneer je gaat reizen met je creditcard kan het vervelend worden met de valutaconversie. Zorg ervoor dat je buitengewone valutaconversie vermijd. De koersen kunnen zeer ongewoon variëren. Als je credit card gaat aankopen in het buitenland met de valuta van je eigen land kan dit duur uitkomen. Ook wanneer je gaat winkelen in het buitenland met je eigen valuta creditcard kan dit duur worden. Dit ligt vaak genoeg aan de omrekening die vaak genoeg hoog is in het buitenland.