Bestemmingen vanaf Charleroi Airport in België

Bestemmingen vanaf Charleroi Airport in België

Het vliegveld van Charleroi wordt door sommige vliegtuigmaatschappijen wel eens Brussels South Airport genoemd. Dat gaat wel erg ver, maar de strekking is duidelijk. Vliegveld Charleroi ligt (60 kilometer) ten zuiden van Brussel. Door het ontbreken van een vliegtaks en de goedkope vliegtickets is Charleroi Airport voor Nederlanders die in het zuiden van Nederland wonen, en helemaal voor Vlamingen, een interessante luchthaven. De grootste luchtvaartmaatschappij is Ryanair die naar interessante bestemmingen vliegt. Denk aan Palermo, Sevilla en Toulon.

Voordelen van Charleroi Airport

Korte wachtrijen bij de security, een snel proces en goedkope vliegtickets zijn de wel zo in het oog springende voordelen van Charleroi Airport. De korte wachtrijen bij de security hebben te maken met het feit dat het een klein vliegveld is. De drukke delen van de dag zijn niet extreem veel drukker dan de minder drukke delen van de dag omdat het verschil gewoon niet zo groot is. Goedkope vliegtickets komen doordat er geen hoge vliegtaks is op vluchten vanaf België. Er is wel een vliegtaks maar dit is geen 30 euro per vlucht maar zo'n 5 euro per vlucht. Op 4 vliegtickets met het gezin scheelt dit dus 100 euro! Ook de afhandelingskosten zijn op Schiphol erg duur wat ervoor zorgt dat de vliegtickets op Charleroi Airport gewoon een stuk goedkoper zijn!

Parkeren op Charleroi Airport is goedkoper

Maar het vliegveld van Charleroi biedt nog meer voordelen. Denk aan relatief goedkoop parkeren. Parkeren op Charleroi Airport kan wel 20/30% schelen in vergelijking met vliegvelden zoals Amsterdam Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam the Hague Airport. Als je auto voor een week parkeren 50 euro kost in plaats van 80 euro en je bent 2 weken weg, dan scheelt dat dus ook nog eens 2x 30 oftewel 60 euro. Met het gezin is dit dus een verschil van 160 euro voor parkeren en vliegtaks. En dan hebben we het nog niet eens over de goedkopere vliegtickets van Ryanair door de afhandelingskosten.

Bestemmingen Charleroi Airport 2024

Maargoed, dan moet de bestemming natuurlijk ook leuk zijn! Vanaf maart 2024 zijn er weer een paar nieuwe bestemmingen van Ryanair. Dit zijn Cork, Dubrovnik, Olbia, (ook vanaf Amsterdam te vliegen) maar ook Sarajevo. Bestaande bestemmingen zijn Perugia, Figari, Lourdes, Lamezia en Trieste. De laatste kan worden gecombineerd met een roadtrip door het oostelijk deel van Italië of Slovenië en Ljubljana.

Zo zie je maar weer, Charleroi Airport biedt naast talloze kostenvoordelen ook een aantal interessante bestemmingen aan. Schrijf het vliegveld zeker niet af want er wordt voor de komende jaren door deze cocktail van voordelen zeker een groei verwacht!