Bekijk deze 5 redenen voor een vakantie op de Veluwe

Bekijk deze 5 redenen voor een vakantie op de Veluwe

Even een paar dagen ertussenuit om op adem te komen van je drukke leven. Dat klinkt vast als muziek in de oren. Je kan lekker naar de sauna gaan, bioscoop of even jezelf thuis opsluiten. Maar heb je wel eens gedacht om een huisje te huren op de Veluwe? Dan ben je echt omringt door bossen en even weg van de drukte. In deze blog lees je 5 redenen waarom vakantie of een weekendje weg een goed idee is

Actieve vakantie in de natuur

Tijdens een vakantie op de Veluwe wandel of fiets je door schitterende routes door bossen, over glooiende heuveltjes langs zandverstuivingen en over heidevlaktes. Er is keuze genoeg uit verschillende routes en je bepaalt zelf hoelang je wandeling of fietstocht duurt. Je kunt ervoor kiezen om je eigen fiets mee te nemen of deze bij ons te huren. Je kan natuurlijk heerlijk uitslapen en met de vogeltjes wakker worden. Maar wat nou als je een vroege start maakt? Dan maak je mee hoe de Veluwe ontwaakt en wie weet zie jij wel een hert! In het park de Hoge Veluwe vind je sowieso prachtiere dieren, zoals edelherten, wilde zwijnen en reeën. Dankzij de grote variatie aan flora en fauna is dit park uitgeroepen tot één van de mooiste plekken van Nederland.

Ga op kunsttour

Als je toch op de Hoge Veluwe bent neem dan ook een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum. Bekijk de kunstwerken van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Claude Monet. Je kan ook een tour doen door het Jachthuis Sint Hubertus. Dit huis heeft een hele rijke geschiedenis

Pak een sauna

Een van de meest bezochte sauna’s van Gelderland is Thermen Bussloo. Ontspan volledig in de fantastische zoutgrot of ontspan je spieren in het muziekbad. Busloo heeft een zeer uitgebreid welnnespogramma.

Pak de witte fiets

Pak één van de witte fietsen in het park. Je hebt zo’n 5400 hectare die je kun afleggen. Zo kun je uren dwalen door het bijzondere landschap. Of dwaal over de zandverstuiving van Kootwijkerzand. Midden op deze vlakte vind je het oude radiostation Kootwijk.

Kom terug voor meer ontspanning

Wil je investeren in jezelf en misschien wat bijverdienen? Dan kun je er ook voor kiezen op een Huur een vakantiehuisje op de Veluwe. Er staan meerdere vakantiehuizen te koop in de omgeving. Zo kun je altijd gemakkelijk terugkomen of het vakantiehuis verhuren.