Barcelona en de Sagrada Familia

Barcelona en de Sagrada Familia

Op stedentrip naar Barcelona in het Spaanse Catalonië? Dan helpen we u graag met het samenstellen van uw reisprogramma. Wat zijn de attracties en highlights die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Barcelona zoals de Sagrada Familia, Camp Nou en de Ramblas in Barcelona?

Sagrada Familia in Barcelona

Het hoogtepunt van Barcelona is de Sagrada Familia, oftewel de onvoltooide kathedraal van Antoni Gaudi. Er wordt al honderd jaar intensief gewerkt aan de basiliek vol prachtige details en volgens de planning zou de kathedraal in 2026 afgerond moeten zijn; we zullen het zien… Tijdens een bezoek aan de Sagrada Familia kunt u de prachtige gevels bewonderen, het altaar en de sfeervolle binnenkant. Het interieur wordt gekenmerkt door de vele kleuren vanwege het gebrandschilderde glas. Het is ook mogelijk een van de torens van de Sagrada Familia te beklimmen, waarbij u uitzicht heeft over Barcelona. Wist je trouwens dat de architect Gaudi begraven ligt in de catacombe onder de Sagrada Familia? Vanwege de drukte bij de kathedraal is het altijd aanbevolen vooraf Sagrada Familia tickets te reserveren, zodat u de lange wachtrijen bij de kerk ontloopt.

Park Güell

Bovenop de heuvel ligt het mooiste park van Barcelona, namelijk het Park Güell. Oorspronkelijk was het park bedoelt als een luxe park met privéwoningen, maar door beperkte interesse is het park destijds in handen gekomen van het stadsbestuur van Barcelona. Ook dit park is ontworpen door Antoni Gaudi, wat duidelijk terug te zien is in de natuurlijke vormen die hij gebruikt heeft, zoals de kronkelige banken met mozaïeken en de pilaren in het park.

Camp Nou stadion

Elke voetballiefhebber wil tijdens een bezoek aan Barcelona het immense stadion Camp Nou van FC Barcelona bezoeken. Met een capaciteit van meer dan 100.000 bezoekers een van de grootste stadions ter wereld. U kunt een rondleiding volgen waarbij u de kleedkamers, perstribunes, catacombes en andere bijzondere ruimtes van het voetbalstadion Camp Nou kunt bezoeken.

Gotische wijk

De Gotische wijk is het historische centrum van Barcelona, gelegen naast de zeer toeristische Ramblas. Bezienswaardigheden in deze wijk zijn de kathedraal, die zeker een bezoek waard is en sfeervolle pleinen zoals Placa Reial, de plek om een gezellig terras te vinden. De leukste manier om het oude gedeelte van Barcelona te ontdekken is vooral door gewoon lekker rond te wandelen door de smalle straatjes.

Nog meer werken van Gaudi

Behalve de Sagrada Familia en Park Güell komt u op vele andere plekken in de stad nog bauwwerken van Antoni Gaudi tegen. Andere gebouwen die een bezoek waard zijn zijn de appartementencomplexen Casa Batllo en Casa Mila, ook wel bekend als La Pedrera. Verder kunt u een bezoek brengen aan Casa Vicens in de wijk Gracia en vlakbij de Ramblas treft u het donkere Palau Güell aan.

Rest van Barcelona

Barcelona heeft genoeg highlights om u een week lang te vermaken. Het is een stad met een goed nachtleven in de clubs en restaurants, beschikt over fantastische stadstranden en wanneer u van modernistische architectuur houdt kunt u zich vergapen aan het Hospital de Sant Pau, een ziekenhuis vol met schitterende details en het concertpaleis Palau de la Musica Catalana. Neem ook eens één van de kabelbanen van de Montjuic, waarbij u bovenop bij het kasteel kunt genieten van een schitterend panorama over Barcelona. Kortom, in Barcelona zult u zich geen seconde hoeven te vervelen!