3 mooie havensteden in Europa

3 mooie havensteden in Europa

In Europa hebben we enorm veel havens. Wij in Nederland hebben zelfs de grootste van heel Europa. Deze ligt in Rotterdam. Naast de imposante scheepvaart zijn er ook nog leuke activiteiten te doen in deze havens. Wij hebben de 3 mooiste havensteden opgezocht en garanderen jullie dan ook dat deze de moeite waard zijn.

Historisch Brugge

Deze historische stad is vooral geliefd bij stelletjes. Dit komt echt niet alleen doordat het hier erg gezellig is maar ook omdat de stad verbazingwekkende grachten heeft. Door de leuke inwoners van de stad is het echt niet moeilijk om je hier te gaan thuis voelen. Dwaal door de prachtige straatjes en geniet van al het moois wat de stad je te bieden heeft. Lees meer op Brugge.nl De haven van Brugge wordt ook wel zeehaven genoemd en is op Antwerpen na de belangrijkste haven van België en een van de belangrijkste van heel Europa.

De Vissersstad Bari

Bari is gelegen direct aan zee en heeft een prachtige haven. Al sinds de middeleeuwen wordt er gehandeld met het verre oosten. De hoofdstad van Puglia wordt daarom ook wel de toegangspoort van Zuid-Italië genoemd. Boten uit Albanië en Kroatië meren her regelmatig aan. Producten uit de omgeving worden hierin Bari ook verhandeld. Denk aan druiven groente en graan. In de haven van Bari liggen kleinere bootjes en deze zijn van vissers die dag in en dag uit de zee op gaan zodat ze opzoek kunnen gaan naar vis. Ook leuk, kijk eens hoe deze vissers eruitzien, met hun hoogwaterbroek en hun vissersgezicht. Alleen dat is al enorm leuk om te kunnen zien.

Groot Rotterdam

De haven van Rotterdam is de grootste haven van heel Europa en wij Nederlanders mogen daar dan ook echt trots op zijn. Ook voor toeristen is er hier genoeg te doen. Deze haven is namelijk zeer indrukwekkend maar ook de omgeving van de haven is zo uniek! Er is zelfs een speciale app waarmee je de stad en de haven kunt verkennen. Zo kun je een rondvaart maken met de Spido, maar ook kun je de Euromast bezoeken en de naar de Erasmusbrug of de Willemsbrug gaan.