Wat is een zuurstofconcentrator?

Wat is een zuurstofconcentrator?

Wil je graag zoveel mogelijk schone lucht inademen? Dan zou je gebruik kunnen maken van een zuurstofconentrator. Dit apparaat zuivert namelijk de lucht en zorgt ervoor dat jij zo schoon mogelijke lucht in kunt ademen. Het voordeel van een zuurstofconcentrator is, dat je deze ook als mobiel apparaat kunt kopen. Ideaal als je graag ook op vakantie schone lucht wil in kunnen ademen. Kies jij ook voor schone lucht op vakantie?

Wanneer een zuurstofconcentrator gebruiken?

Heb jij last van je longen? Dan kan het inademen van gewone zuurstof nog weleens voor problemen zorgen. In gewone zuurstof zit namelijk ook stikstof, wat problematisch kan zijn voor mensen die last hebben van hun longen. Een te laag zuurstofgehalte kan bij sommige mensen voor problemen zorgen, gezuiverde lucht is in deze gevallen aan te raden. Veel mensen maken dan ook gebruik van dit apparaat om medische redenen. Gezuiverde lucht is natuurlijk altijd beter voor je gezondheid, dit is ook een reden waarom mensen kiezen voor een zuurstofconcentrator. Door middel van een slangetje in je neus, kun je ervoor zorgen dat je alleen maar gezuiverde lucht inademt. De concentrator zuigt gewone zuurstof naar binnen, zuivert deze en via het slangetje wordt de gezuiverde lucht weer doorgegeven. Een simpele, maar zeer effectieve manier om gezuiverde lucht in te ademen. Het apparaat werkt gewoon op stroom, dus het is alleen een kwestie van aansluiten om er gebruik van te kunnen maken.

Schone lucht op vakantie

Ben je van plan om thuis veel gebruik te gaan maken van een zuurstofconcentrator, dan wil je dit natuurlijk op vakantie ook blijven. Kies in dit geval voor een mobiele zuurstofconcentrator, deze kun je in iedere ruimte plaatsen die je maar wilt. Ga je een weekje naar een grote stad, die erom bekend staat dat de lucht er aardig vervuild is? Dan is dit apparaat natuurlijk ideaal, om toch deze stad te kunnen bezichtigen, zonder dat je al teveel vervuilde lucht inademt. Na een paar uurtjes wandelen door de stad, ga je gewoon terug naar je hotelkamer en adem je de rest van de dag schone lucht in via dit apparaat. Kies jij ook voor schone lucht?