Waarom op vakantie naar de Waddeneilanden?

Waarom op vakantie naar de Waddeneilanden?

De Waddeneilanden zijn ongekend populair. Je vindt er strand, zee en prachtige natuur. Bovendien hoef je er niet ver voor te reizen. Ieder Waddeneiland heeft zijn specifieke kenmerken. Of je nu kiest voor Texel, Terschelling of Schiermonnikoog, jij gaat sowieso een heerlijke vakantie beleven op een Waddeneiland. Heb je er al zin in?

Meteen vakantiegevoel

Als je de boot opstapt om naar een Waddeneiland te varen, ervaar je meteen het vakantiegevoel. Onder je golft het water, je neemt afstand van het vasteland en boven je vliegen meeuwen. Om je heen zie je boten varen en je vakantie-eiland komt steeds dichterbij. Eenmaal aangekomen op een Waddeneiland ervaar je een totaal andere wereld; veel zee en strand, veel zonuren en een prachtige natuur. Er zijn verschillende vakantiewoningen te boeken op de Waddeneilanden, te boeken via Wadden Booking. Vanuit je vakantiewoning, kun je gaan genieten van het eiland, door leuke kustdorpjes te bezoeken, een strandwandeling te gaan maken of lekker te gaan fietsen.

Veel te doen op de Waddeneilanden

Op de Waddeneilanden is veel te doen. Zo kun je bijvoorbeeld meegaan met een vissersboot om garnalen te gaan vangen. Op Texel kun je parachutespringen en zeehondjes kijken die opgevangen zijn in het opvangcentrum. Texel biedt overigens nog veel meer; zo kun je er onder andere een bezoek brengen aan de vuurtoren en je kunt er met een Solex op pad gaan. Het eiland heeft veel leuke kustdorpjes waar je prima kunt shoppen en lekker op een terrasje kunt zitten. Op alle Waddeneilanden kun je fietsen huren en mooie wandelingen maken.

Ameland

Een vakantiehuisje op Ameland is echt een aanrader. Het eiland Ameland is niet groot, maar dat maakt dit stukje Nederland juist zo bijzonder. Voor de actieve vakantiegangers is er de mogelijkheid om te gaan kiten, ook kun je op dit eiland parachutespringen. Het is ook leuk om op Ameland te gaan wadlopen, zo leer je de natuur hier pas echt goed kennen. Ga je voor je rust naar Ameland? Ga dan lekker wandelen langs de eindeloze stranden, ook kun je deelnemen aan een Yoga workshop. Liever fietsen huren en een kijkje nemen bij de vuurtoren? Het kan allemaal op Ameland!