Vliegveld Schiphol als een dagje uit

Vliegveld Schiphol als een dagje uit

Bij een dagje uit denken veel mensen aan een pretpark of dierentuin. Maar heeft u wel eens aan vliegveld Schiphol gedacht als een dagje uit? Er is daar immers heel veel te beleven en te zien. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Het opstijgen en landen van die immens grote vliegtuigen blijft zowel voor de volwassenen als de kids imponerend. Dit kan je volgen vanaf het Panoramaterras op Schiphol zelf maar ook vanaf diverse spottersplaatsen bij de landingsbanen als de Polderbaan en de Buitenverdertbaan. Afhankelijk van welke startbaan of landingsbaan er open is kunt u dan de spottersplek uitkiezen en daar tussen de diverse enthousiastelingen gaan staan om de vliegtuigen op te zien stijgen of juist te zien landen. Vaak zijn de daar aanwezige spotters ook bereid om de door hun opgedane kennis met u of uw kinderen te delen. Zo wordt het ook nog eens een leerzaam dagje uit.

Wat is er nog meer te doen op vliegveld Schiphol?

Als je tijdens een dagje uit meer over Schiphol te weten wilt komen dan kan je thuis van tevoren de 14 vragen van de Schiphol Challenge downloaden. Tijdens je bezoek kan je dan op een leuke manier meer te weten komen over de bestemmingen, wat Schiphol aan duurzaamheid doet maar ook over de geschiedenis van onze nationale luchthaven. De antwoorden op deze vragen zitten verspreid over de hele luchthaven en na het beantwoorden ervan kan je jezelf een echte Schipholkenner noemen. Een leuke manier om jezelf en de kinderen bezig te houden en terloops ook nog wat te leren.

De Schiphol Experience

Vanaf 16euro per persoon is het ook mogelijk om achter de schermen van het immense complex van Schiphol te kijken, namelijk met de Schiphol Experience. Deze bustocht voert u langs plekken waar u normaal gesproken nooit komt. Zo komt u in een hangar en ziet u hoe de brandweer van Schiphol paraat staat en zijn werk moet doen. Maar ook dingen als; wat doen ze op Schiphol als het bijvoorbeeld sneeuwt of hagelt? Welke maatregelen moeten dan genomen worden. Tussen de bezoekjes door wordt in de bus ook vertelt over de geschiedenis van Schiphol; wanneer was de eerste vlucht? En wanneer kon je echt spreken over een luchthaven? Kortom een leerzame, maar zeer zeker ook leuke ervaring.