Shoppen in Barcelona?

Shoppen in Barcelona?

Dol op de laatste modetrends? Volg je de ontwikkelingen bij de grote modehuizen op de voet? Maar hou je ook wel van originele, unieke kleding? Dan is het voor jou echt de moeite waard om eens te gaan shoppen in Barcelona! In deze wereldstad vind je namelijk alle grote wereldmerken, maar je kunt er ook handgemaakte, unieke kleding vinden voor betaalbare prijzen. Barcelona is overigens niet alleen een heerlijke stad om te gaan shoppen, je vindt er ook nog eens bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Wij hebben een aantal goede shoptips voor je, maar hebben ook een aantal bezienswaardigheden in Barcelona, voor je op een rijtje gezet. Je leest het; Barcelona is een veelzijdige stad, waar jij heerlijk van gaat genieten!

Waar shoppen in Barcelona?

Wil je graag de nieuwste tas van Louis Vuitton? Op zoek naar de laatste blouses van Replay? Dan moet je zeker naar de Passeig de Gràcia. Hier vind je onder andere winkels van Mango en Zara. Er is overigens een ruime keuze aan winkels in Barcelona, ook in het echte centrum vind je bijvoorbeeld veel shops waar je prima kunt slagen. Bezoek zeker de Avinguda del Àngel, auto’s zijn hier verboden, waardoor je hier op je gemak op zoek kunt gaan naar jouw ideale kleding en accessoires. Je vindt hier bijvoorbeeld ook de Zara en H&M. Op zoek naar trendy winkels in Barcelona? Ga dan naar de wijk El Born, waar je die typische Spaanse boetiekjes kunt vinden. Dat wordt heerlijk shoppen in Barcelona!

Bezienswaardigheden Barcelona

Bezienswaardigheden Barcelona? Die heb je hier ook in overvloed. Natuurlijk mag een bezoek aan het Sagrada Familia niet ontbreken als je in deze wereldstad bent. Aan deze kathedraal wordt al meer dan een eeuw gewerkt en het is nog steeds niet af. Het bijzondere aan deze kathedraal is dat de bouwkosten geheel worden gedekt door giften. Van buiten is de kathedraal prachtig, van binnen is het gebouw nog mooier. Kijk ook eens naar boven, bovenop het gebouw zie je namelijk veel prachtige versieringen. Zorg dat je de entreekaarten alvast online bestelt, dit scheelt veel wachttijd!

Barcelona is stad van Gaudi

Gaudi bouwwerken? Die ga je in overvloed vinden in Barcelona. Het grootste bouwwerk van hem, is zojuist al genoemd, dit is namelijk het Sagrada Familia. Maar ook Casa Batlló, Colònia Güell en Casa Vicens zijn gebouwd door Gaudi. In Park Güell kun je meesterwerken van Gaudi vinden, terwijl je hier heerlijk rond kunt wandelen. In dit park vind je ruim opgezette paden, prachtige natuur, bovendien komen de Catalanen zelf, hier ook maar wat graag. De ideale plek dus om de lokale bewoners ook wat beter te leren kennen!