Meerdere verzekeringen met elkaar combineren; wat is het voordeel?

Meerdere verzekeringen met elkaar combineren; wat is het voordeel?

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Dan kun je daarvoor het beste gebruik maken van Autoverzekering.nl. Via die website kun je snel de beste autoverzekering voor jouw (nieuwe) auto vinden. Maar, wat doe je nou als je uiteindelijk uitkomt bij de verzekeringsmaatschappij waar je al meerdere verzekeringen hebt lopen? Nou, dat is ideaal.

Mogelijk extra korting

Heb je op dit moment al jouw zorgverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering bij dezelfde maatschappij lopen? Dan is het mogelijk interessant voor je om jouw autoverzekering ook bij die maatschappij af te sluiten. Indien je daarvoor kiest, is de kans groot dat je een extra korting krijgt.

Waarom? Omdat dit uiteraard voor een verzekeringsmaatschappij erg interessant is. Vier soorten verzekeringen aan één klant verkopen; dat is voor elke maatschappij eigenlijk een droom. Mocht jij je in een dergelijke situatie bevinden, kun je dus van een mooie korting uitgaan. Krijg je die korting niet? Doe er dan enkele keren nog navraag naar. Mogelijk gaat de maatschappij dan alsnog overstag.

Eén aanspreekpunt

Ook is het prettig dat je maar één aanspreekpunt hebt. Mocht er iets met jouw huis of auto zijn, weet je in ieder geval waar je naar moet bellen: naar die maatschappij waar je verzekeringen bij hebt lopen. Mocht je meerdere verzekeringen hebben lopen, krijg je mogelijk zelfs een vast contactpersoon aangewezen. Dat is in veel gevallen zeker zo als je een zakelijke klant bent.

Voor welke verzekeringsmaatschappij kun je het beste kiezen?

Maakt het dan ook nog uit voor welke verzekeringsmaatschappij je kiest? Nou, het advies is wel om altijd te kiezen voor een maatschappij met een gerenommeerde merk. Een typisch voorbeeld hiervan is Aegon: deze maatschappij heeft haar zaakjes prima op orde. Daarnaast kun je bij hen ook meerdere soorten verzekeringen afsluiten. Dat stelt je mogelijk in staat om van een interessante korting te genieten. 

Is het advies om jouw pijlen alleen maar op de tarieven te richten? Nee, zeker niet. Je moet ook een goed gevoel bij de verzekeringsmaatschappij hebben. Mede daarom is onze tip om altijd voor een gerenommeerde maatschappij te gaan.