Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Rome

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Rome

Rome, de eeuwige stad, waar elke straat een verhaal vertelt en elke hoek een historische schat verbergt. Van oude ruïnes tot prachtige kunstwerken, Rome is een ware schatkamer van culturele erfgoed.

Rome één van de meest bezochte steden van Europa en dat is niet zonder reden. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, kunst of architectuur, Rome biedt een overvloed aan bezienswaardigheden die je zullen betoveren en inspireren. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur van deze tijdloze stad en laat je betoveren door de schoonheid van de Italiaanse hoofdstad. Als je van plan bent deze betoverende stad te bezoeken, mag je deze top 5 Rome bezienswaardigheden niet missen.

Colosseum

Het Colosseum is het meest iconische symbool van het oude Rome en is een meesterwerk van architectuur en engineering. Het enorme bouwwerk is vandaag de dag één van de best bewaarde Romeinse monumenten en het mag dan ook geen verassing zijn dat het bouwwerk op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 

Het indrukwekkende amfitheater diende als het toneel voor epische gladiatorengevechten, wilde dierengevechten en andere openbare spektakels die de Romeinse bevolking vermaakten. De omvang van het Colosseum is opmerkelijk: met een omtrek van meer dan 500 meter en een hoogte van bijna 50 meter bood het plaats aan naar schatting tussen de 50.000 en 80.000 toeschouwers.

Elk jaar trekken honderdduizenden mensen naar het Colosseum, waar vaak lange rijen bij de ingang van het amfitheater te vinden zijn. Wil je het Colosseum bezoeken in Rome? Dan is het verstandig om je tickets op tijd te boeken, aangezien dit indrukwekkende bouwwerk een populaire attractie is.

Vaticaanse Musea in Vaticaanstad

In het hart van Vaticaanstad bevindt zich een schatkamer van onschatbare waarde voor kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten: de Vatican Museums. Deze indrukwekkende verzameling musea herbergt enkele van 's werelds meest beroemde kunstwerken en artefacten, waaronder meesterwerken van de Renaissance, eeuwenoude sculpturen en kostbare artefacten uit de geschiedenis van de katholieke kerk.

De Vaticaanse Musea zijn een complex van verschillende musea en galerijen die verspreid zijn over verschillende gebouwen binnen de Vaticaanse stadsmuren. Het hoogtepunt van een bezoek aan de Vaticaanse Musea is zonder twijfel de Sixtijnse Kapel die beroemd is om zijn prachtige fresco's geschilderd door meesters als Michelangelo, Botticelli en Perugino.

Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek, gelegen in het hart van Vaticaanstad, is het centrale heiligdom van het katholicisme en een meesterwerk van Renaissance- en barokarchitectuur. Het opvallende exterieur van de basiliek wordt gekenmerkt door een indrukwekkende koepel die hoog boven de stad uitsteekt. De façade van de Sint-Pietersbasiliek is rijkelijk versierd met kolommen, beelden en een prachtige balustrade. 

Niet alleen het exterieur van de kerk is indrukwekkend, ook het interieur is schitterend. Het middenschip leidt naar het indrukwekkende altaar, waarboven een schitterend baldakijn van Bernini oprijst als een eerbetoon aan de grootsheid van de katholieke liturgie. Onder de koepel, ontworpen door Michelangelo, staan indrukwekkende zuilen die de spirituele dimensie van de basiliek benadrukken.

Een hoogtepunt van een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek is de beklimming van de koepel, die een adembenemend uitzicht biedt op Vaticaanstad en de omliggende stad Rome. De inspanning van de beklimming wordt rijkelijk beloond met een panoramisch zicht op de stad.

Het Pantheon

Het Pantheon is een tempel uit de tweede eeuw na Christus en is één van de best bewaarde monumenten uit de oudheid. Het is een architectonisch meesterwerk dat nog steeds bewondering oogst dankzij de koepel, die de grootste betonnen koepel ter wereld is.

Oorspronkelijk gebouwd als een tempel voor de Romeinse goden, dient het nu als een kerk en herbergt het het graf van de beroemde kunstenaar Raphael. Betreed het indrukwekkende interieur en bewonder de oculus in de koepel die natuurlijk licht werpt op het schitterende marmeren interieur.

De schitterende Trevifontein

In Rome staat één van de meest betoverende fonteinen ter wereld, de Trevifontein. Het is een meesterwerk van barokke kunst en architectuur en is versierd met prachtig gebeeldhouwde figuren en mythologische wezens. Met name in de avonduren is de fontein een magische plek als deze prachtig verlicht wordt.

De beroemde fontein in Rome trekt jaarlijks tienduizenden mensen die een muntje over hun schouder in de fontein gooien om zo een wens te doen. Volgens de legende zul je zeker terugkeren naar Rome als je dit ritueel uitvoert.