Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Reykjavik

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Reykjavik

Een bezoek aan Reykjavik is een van de meest populaire dingen om te doen in IJsland. Deze hoofdstad is de grootste van het land en de thuisbasis van een groot aantal hoogtepunten die het bezoeken waard zijn. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan het Nationaal museum en het Sagamuseum, die de Vikinggeschiedenis van het land volgen. Wat te doen in Reykjavik? Lees meer over de belangrijkste Reykjavik bezienswaardigheden en de leukste excursies in Reykjavik. 

Wat te doen in Reykjavik?

Daarnaast zijn er veel architectonische wonderen te ontdekken, waaronder de hallgrimskirkja-kerk, volledig gebouwd van beton, en de glazen koepel van Perlan. Vanaf de top kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de zee. In de middag kunt u naar de Blue Lagoon bij het dorp Grindavik gaan. Er zijn bovendien veel geweldige handwerkwinkels waar je een uniek stuk IJslandse kunst kunt kopen. Hoewel de stad bekend staat om zijn unieke lavarotsformaties, kun je ook een handgebreide muts of een oversized trui met traditionele ontwerpen kopen. Een bezoek aan Reykjavik is een geweldige manier om een ​​weekend door te brengen, en het nachtleven is ongeëvenaard. De nederzettingstentoonstelling, een replica van een Viking-langhuis, is een andere uitstekende plek om te bezoeken. Er is een tentoonstelling over de geschiedenis van de IJslandse samenleving in het Nationaal Museum en het Saga Museum bevindt zich in de oude haven. Dit zijn allemaal geweldige plekken om de rijke maritieme geschiedenis van IJsland te verkennen en te leren kennen. Je kunt zelfs de lokale cultuur proeven en artistieke vindingrijkheid combineren met gemeenschapszin in de cafés en bars van de stad.

Reykjavik is tegelijkertijd een compacte stad en je kunt gemakkelijk van de ene plaats naar de andere lopen. De meeste pensions en hotels bevinden zich in het centrum van de stad, waardoor het gemakkelijk te verkennen is. Daarnaast vind je door de hele stad ook veel kleine sculpturenmusea. Er zijn restaurants, cafés en galerieën in Reykjavik. Als je op zoek bent naar iets meer cultureels dan musea, dan is de levendige straatkunstscene van de stad een geweldige plek om te beginnen. De Harpa Concert Hall, een glimmend glazen gebouw, is een populaire plek om naar muziek te kijken. Dit gebouw herbergt ook een lichtshow die 's nachts het interieur verlicht. Het heeft een moderne en unieke esthetiek. Dit is een van de meest opwindende plekken om te bezoeken in Reykjavik.

Maar er valt nog zoveel meer moois te beleven is deze unieke stad – een van mijn favoriete Reykjavik bezienswaardigheden is het Nationaal Museum van IJsland.

Nationaal Museum van IJsland

Een bezoek aan het Nationaal Museum van IJsland in Rekjavik is een must see bezienswaardigheden van Reykjavik als je het land bezoekt. Het Nationaal Museum is opgericht op 24 februari 1863 en herbergt veel unieke stukken. De eerste curator was Jón rnason. Voorheen werd de collectie bewaard in Deense musea. De collecties van het museum zijn uniek en worden vaak omschreven als 'van wereldklasse'. Het Nationaal Museum van IJsland biedt een scala aan tentoonstellingen, waaronder een gratis audiogids in negen talen. Ook kun je op zaterdagochtend gratis een rondleiding volgen. U kunt ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen Cultuurhuis, dat een kleinere expositieruimte heeft. Als je tijd hebt, is het de moeite waard om beide musea te bezoeken om een ​​volledig beeld te krijgen van de geschiedenis van het land.

Tijdens een bezoek aan het Nationaal Museum van IJsland mag u de middeleeuwse kerkdeur niet missen. De gravures op deze 2000 jaar oude kerkdeur verbeelden een verhaal van een ridder. Er zijn draken, zwaarden en drinkhoorns die allemaal scènes uit de lange geschiedenis van IJsland uitbeelden. Deze oude artefacten zijn een must-see voor elke bezoeker van het land. Het museum bestaat uit verschillende verdiepingen en bevat collecties over de geschiedenis van het land van de 9e eeuw tot vandaag. Je vindt hier een breed scala aan items, variërend van Viking-drinkhoorns tot rituele maskers en zelfs foto's van de evolutie van IJsland in de 20e eeuw.

Lake Tjronin in Reykjavik

Een bezoek aan Tjronin is een geweldige manier om dicht bij de natuur te komen terwijl je in Reykjavik bent. Dit kunstmatige meer is gemaakt van een mengsel van zand en modder en is gevuld met een grote verscheidenheid aan vogels en een van de leukste Reykjavik bezienswaardigheden. Het Tjornin-meer, een pittoreske stadsvijver, is een rustige plek in de binnenstad. U kunt eenden, ganzen en zwanen observeren. U kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen Lutherse kerk Frikirkjan. In de winter krijgt de vijver een heel ander karakter. Om deze magische plek te ervaren, moet je een bezoek aan Tjornin plannen en de tijd nemen om de schoonheid ervan te bewonderen. Tjornin is de voortuin van Reykjavik en is een populaire plek voor bewoners om 's avonds te wandelen. Ooit een oceaanlagune, is Tjornin omgevormd tot zoet water nadat in 1892 een natuurlijke barrière werd gebouwd. Je kunt ook voetbalwedstrijden bekijken, die worden gehouden door lokale junior colleges, op het ijs. Als je kinderen hebt, kun je ze meenemen naar een aantal wedstrijden op het ijs.

Terwijl je in Reykjavik bent, moet je zeker een pauze nemen van de stad om de beruchte Tjronin-vijver te bezoeken. Het is de thuisbasis van de National Gallery of Iceland en de Universiteit van Reykjavik. De prachtige wateren van het meer trekken elk jaar duizenden mensen aan. Deze wetlands zijn tegelijkertijd een geweldige plek om te wandelen, en het is een geweldige plek om de stad vanaf het water te zien. Zorg er echter voor dat u voldoende water meeneemt wanneer u Tjornin bezoekt. Er zijn veel paden om te verkennen en veel plaatsen om te stoppen tijdens uw reis. Als je het nog niet hebt gezien, is het belangrijkste dat je moet doen een bezoek brengen aan Tjornin. Dit schilderachtige meer ligt in het historische centrum van Reykjavik en de meeste bezoekers zullen er gewoon langskomen op weg naar het stadhuis. Naast het prachtige meer kunt u aan de oever ook genieten van een aantal activiteiten. In de winter kunt u de vogels voeren op het meer.