Zo kun je comfortabel reizen met een rolstoel

Zo kun je comfortabel reizen met een rolstoel

Het is voor de meeste mensen waarschijnlijk niet lastig om voor te stellen dat het leven in een rolstoel zwaar is. Het is niet altijd even makkelijk om met het openbaar vervoer te gaan. Dit betekent niet dat er geen mogelijkheid is voor mensen in een rolstoel om van A naar B te reizen. Je kan er namelijk voor kiezen om met de taxi te reizen. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan gerust hieronder verder. 

Taxi reserveren

Om in Amsterdam met een taxi te kunnen reizen, zal je de taxi eerst moeten reserveren. Het is dan goed om op zoek te gaan naar een taxibedrijf dat rolstoelvervoer beschikbaar heeft. Vaak is het een kwestie van invullen van welke adres je wil reizen en naar welke bestemming. Als er meer mensen met jou meegaan, is het belangrijk dat je dit aangeeft. 

Vervolgens kan je selecteren met welk voertuig je vervoerd wil worden. Dat is hartstikke fijn, want dan kan je dus aangeven dat je een rolstoeltaxi nodig hebt. Daarna moet je jouw gegevens invullen. Door jouw gegevens achter te laten, kan de chauffeur jou bereiken op het moment dat hij bijna arriveert. Hierdoor kan jij je klaar gaan maken voor vertrek.

Kosten voor de taxi 

Het zal je niet verbazen, maar je moet uiteraard betalen voor een rit met de taxi. Een rolstoeltaxi is wat duurder dan een normale taxi, maar dat is ook wel logisch. Je krijgt er wel zorgvuldige dienstverlening voor en je wordt veilig op de plek van bestemming afgezet. Het fijne aan een taxi is wel dat de prijs van tevoren al vaststaat.

Doordat de prijs van tevoren al vaststaat, weet je al hoeveel geld je kwijt bent voor de taxi. Er zijn zelfs meerdere manieren waarop je kan betalen voor de taxi. 

Voordelen rolstoeltaxi

Er zijn uiteraard een aantal voordelen van het reizen met een rolstoeltaxi. Het is ten eerste natuurlijk geweldig dat je alsnog kan reizen ondanks het feit dat je in een rolstoel zit. Hierdoor blijf je als het ware mobiel en kan je toch nog leuke dingen gaan doen. Dat is voor ieder mens hartstikke belangrijk. Ten tweede is het dus mogelijk om met meerdere mensen te reizen. Hier wordt de reis nog eens gezelliger van.

Ten derde is een rolstoeltaxi helemaal aangepast voor een rolstoel. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat de taxi helemaal veilig is. De chauffeur zorgt er zelfs voor dat jij veilig vaststaat in de taxi zodat de reis op een veilige manier verloopt. Ga jij dus binnenkort op vakantie en zit je in een rolstoel? Reis dan met een taxi naar Schiphol voor het ultieme gemak.