Sneeuwzeker op wintersport

Waar kun je sneeuwzeker op wintersport? Een vraag die in deze tijd steeds actueler lijkt te worden, al waren de afgelopen jaren eigenlijk zeer goed qua sneeuw. Hieronder vind je 7 wintersportbestemmingen met een goede reputatie als het om sneeuw gaat. Let op: niet alleen hoogte speelt een rol, ook geografische ligging, boomgrens en noord of zuid helling zijn van belangrijke invloed. Zo kan het zijn dat er in lager gelegen gebieden toch meer sneeuw ligt en blijft liggen doordat pistes op het noorden liggen en/of tussen de bomen. Inmiddels zijn de gebieden in de Alpen voor een groot deel voorzien van kunstsneeuw installaties. Bij temperaturen onder nul kan er dan sowieso sneeuw worden gemaakt. Aankomend winterseizoen lijkt goed begonnen. In de hoogste gebieden ligt al sneeuw en de komende dagen wordt er nog meer sneeuw verwacht.

Door: Ecktiv Redactie

 

Avoriaz (Frankrijk)

Modern, autovrij, en hooggelegen

Net aangekomen parkeer je de auto buiten het centrum. De paardenslee of sneeuwscooter staan klaar om je bagage naar je appartement te brengen.
Vanaf dat moment draait alles om skiën, en wel vanaf je voordeur. Hoewel het dorp op een helling ligt is alles vrij vlak te belopen. Zonder steile trappen of paden. De skiliften lopen dwars door het dorp. Snowboaders leven zich uit in snowpark La Chapelle of Arare. Kinderen hebben speciale pistes. Geen gebrek aan Eethuisjes in alle soorten en maten.

Meer over Avoriaz   Accommodaties Avoriaz

 

Chamonix (Zwitserland)

Klassiek wintersporten bij de Mont Blanc

Met 4810 meter is de Mont Blanc de hoogste berg van Europa, met een geweldige aantrekkingskracht op wintersporters. Ruim 130 kilometer piste ligt boven de sneeuwzekere 2000 meter. Beginners en ervaren skiërs vinden er hun weg. Met adembenemende uitzichten op de imposante Alpentoppen. Charmante houten chalets, art-deco gebouwen en barokke kerken, maken Chamonix tot een klassiek Alpenstadje met internationale allure. De Franse keuken en het uitzicht op de Mont Blanc garanderen een onvergetelijk verblijf.

Meer over Chamonix   Accommodaties Chamonix

 

Saas-Fee (Zwitserland)

Parel van de Alpen met exclusieve dorpssfeer

Wie voor het eerst in Saas-Fee komt heeft het idee dat hij in een Kerstkaart rondloopt. De romantische sfeer van de nauwe straatjes met houten huizen voorzien van sneeuwkussens tegen het imposante decor van de dertien vierduizenders maken een verblijf in Saas-Fee tot een waar wintersportfeest.
Het dorp is vrijwel autovrij en skiën doe je veelal tot in het dorp. Alles draait om sportiviteit, zowel voor families als snelheidsduivels en snowboarders. Leuke barretjes en knusse restaurants maken het compleet.

Meer over Saas-Fee    Accommodaties Saas-Fee

 

Tignes (Frankrijk)

Uitgestrekt, zon- en sneeuwzeker Skioord

De ideale bestemming voor sportieve skiërs. De grote hoogte garandeert zon en sneeuw tot ver in het voorjaar, en zorgt voor een optimale sneeuwconditie.
Snowboarders opgelet: Het Winterpark kan zich meten met fameuze snowparks in de VS. Hoewel er leuke restaurants, cafés en disco’s zijn is het toch vooral een bestemming om jezelf te vermaken. Ideaal is het dus om met een gezellige groep een groot chalet te huren. Overdag los gaan op de eindeloze pistes en ‘s avonds met elkaar koken en tafelen tot je rozig je in mandje duikt. Wie nog puf heeft kan gaan nachtskiën in Tignes Le Lac.

Meer over Tignes    Accommodaties Tignes

 

Val Thorens (Frankrijk)

Sneeuwzeker met top-après-ski

Het hoogste skidorp van Europa ligt op 2300 meter. Houten chalets en appartementen bepalen het dorpsgezicht. Dat je er alles kunt op Ski- en snowboardgebied is logisch voor een dorp dat daar speciaal voor gebouwd is. Het is sportiviteit in een ongedwongen jonge en fitte ambiance. Naast de eindeloze pistes is er een gigantisch indoorsportcomplex om te fitnessen, zwemmen, tennissen en squashen. Vooral jonge Nederlanders, Scandinaviërs en Engelsen, die er elke avond een feestje bouwen, geven het dorp een leuke internationale sfeer.

Meer over Val Thorens    Accommodaties Val Thorens

 

Verbier (Zwitserland)

Levendigste plaats van Les Quatres Vallées

Het uitgestrekte, zonnig gelegen Verbier is een van de levendigste plaatsen in dit Franstalige gebied van Zwitserland. Het biedt sportieve uitdagingen op elk niveau en elke discipline. Van families tot skifanaten. Zo worden er op de steilste hellingen ( tot 55% ) snelheidswedstrijden gehouden, die je als toeschouwer de adem doet inhouden. Vooral snowboarders kunnen zich uitleven in de poedersneeuw en funparks. Zij kunnen er overnachten in The Bunker, een van de goedkoopste hotels in Zwitserland.

Meer over Verbier    Accommodaties Verbier

 

Zermatt (Zwitserland)

Unieke wintersportplaats bij de Matterhorn

Klassiek en chique dorp met sfeer en klasse. De stijlvolle houten chalets, het ontbreken van druk autoverkeer, het internationale publiek tegen de achtergrond van de stoere Alpen zijn hiervoor de belangrijkste ingrediënten.
Zelfs de meest verwende wintersporter zal zich hier negens over beklagen.
Zo kent men er nauwelijks wachttijden bij de lift. En kun je op een van de gletsjers het hele jaar door skiën en snowboarden. Après-ski is het leukst in een van de hutten aan de piste. Uitgaan kun je riant in één van de 100 restaurants, bars en disco’s.

Meer over Zermatt    Accommodaties Zermatt

 

 

 

Tip: 5x Kindvriendelijk op wintersport

De volgende 5 ski-bestemmingen hebben speciale voorzieningen voor families met kinderen van 3 tot 12 jaar:

Maria Alm    Fiss    Wald-Königsleiten    La Tania    Valmorel
 

Tip: 5x Super-Après-Ski in Oostenrijk

Oostenrijk staat sowieso al bekend om z’n après-ski. Maar deze 5 ski-dorpen springen er wat ons betreft echt uit:

Flachau   Gerlos    Saalbach Hinterglemm    Sankt Anton     Westendorf
 

Tip: 5x Voordelig skiën in Frankrijk

Als het je alleen om het skiën gaat zijn de volgende 5 ski-nederzettingen ideaal. Ze zijn speciaal gebouwd rond het skiën en hebben voordelige appartementen vaak inclusief liftpas. 

Flaine    Valfréjus    Le Corbier    La Norma    Superdevoluy

 

Sneeuwzeker op wintersport

Door: Ecktiv Redactie

  Avoriaz (Frankrijk) Modern, autovrij, en hooggelegen Net aangekomen parkeer je de auto buiten het centrum. De paardenslee of sneeuwscooter staan klaar om je bagage naar je appartement te brengen. Vanaf dat moment draait alles om skiën, en wel vanaf je voordeur. Hoewel het dorp op een helling ligt is alles vrij vlak te belopen. Zonder steile trappen of paden. De skiliften lopen dwars door het dorp. Snowboaders leven zich uit in snowpark La Chapelle of Arare. Kinderen hebben speciale pistes. Geen gebrek aan Eethuisjes in alle soorten en maten. Meer over Avoriaz    Accommodaties Avoriaz   Chamonix (Zwitserland) Klassiek ...

Lees verder
Unieke, chique en sfeervolle wintersportplaats bij de Matterhorn

Door: Ecktiv Redactie

Zermatt is onlosmakelijk verbonden met het piramidevormige silhouet van de Matterhorn, de ...

Lees verder
Zeer groot en bijzonder sneeuwzeker skigebied met veel gletsjers

Door: Ecktiv Redactie

Het skigebied van Zermatt is zeer groot en bijzonder sneeuwzeker. Het is verbonden met ...

Lees verder
Apr├Ęs-ski in de vele skihutten op de berg, Zermatt zelf is rustiger

Door: Ecktiv Redactie

Wie denkt dat Zermatt onbetaalbaar is heeft het mis. De nadruk ligt in het skidorp op luxe, maar ...

Lees verder
Wintersport kerst

Door: Ecktiv Redactie

Traditioneel was de kerstperiode een populaire tijd voor een wintersport. Dikke pakken sneeuw en ...

Lees verder

- Advertentie -