Langlauf avonturen in Noorwegen

Van november tot begin mei kun je in Noorwegen genieten van écht winterweer. De besneeuwde bergen en dalen zorgen voor de ideale omstandigheden om op avontuur te gaan. Een Noors avontuur welteverstaan door de langlaufski’s onder te binden en op tour te gaan. Op uitnodiging van het Noors Verkeersbureau zal één van onze Top-Spotters eind februari op Blogreis gaan om zelf de Noorse wintersport te beleven en daar veslag van te doen. Meer informatie over Top-Spotters onderaan deze pagina.

Door: Ecktiv Redactie

Adembenemende natuur
Wat langlaufen in Noorwegen zo leuk maakt is de grote afwisseling. Door de enorme keuze aan langlaufgebieden is de keuze groot. Wie de hoogte in wil gaan kan de bergen in voor een fantastische ervaring boven de boomgrens. In Jotunheimen bijvoorbeeld. Wie liever de beschutting zoekt, kiest voor de loipes in de bossen. Het dal nabij het gezellige Lillehammer is daarvoor een aanrader. Of kies juist voor de eindeloze en imponerende vlakte, it’s up to you! Massatoerisme komt niet in het Noorse woordenboek voor. Daarentegen geniet je er des te meer van rustige en fraaie loipes in een bijzonder winterlandschap. Velkommen!

Meer informatie over de verschillende langlaufgebieden in Noorwegen op www.visitnorway.nl

Uitstekende kwaliteit van de loipes
Noorwegen en kwaliteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zal je dan vast ook niet verbazen dat de loipes in de meeste langlaufgebieden dagelijks opnieuw worden gespoord. De ‘witte wegen’ zijn tevens duidelijk ‘bewegwijzerd’ en meestal zijn er ook uitstekende langlaufkaarten aanwezig.
In vele gebieden kun je de loipes uitkiezen bij het weertype van de dag. Op een zonnige dag kies je de loipes in het open berggebied, bij wind juist een tocht door de bossen. Avontuurlijke langlaufers kunnen in Noorwegen hun hart ophalen door een tocht met overnachting te maken over de lange afstand paden of door gewapend met kompas of GPS een eigen spoor te trekken. Na het vallen van de avond is het op enkele plekken mogelijk om te langlaufen op verlichte ‘pistes’.

Overnachten aan de loipe
Niet alleen het aantal Noorse gebieden voor langlaufen is groot, ook de overnachtingsmogelijkheden zijn talrijk. Wie maximale vrijheid wil hebben en zijn eigen eten wil klaarmaken kiest voor een hytte, een goed verzorgd huisje en meestal sfeervol verwarmd door een houtkachel. Voor meer luxe kun je kiezen voor de Noorse gastvrijheid in een hotel waar de maaltijden doorgaans uitstekend verzorgd zijn. Het serviceniveau van de Noorse accommodaties is groot, in de meeste hotels kun je bijvoorbeeld een lunchpakket laten maken voor onderweg. De meeste accommodaties liggen aan of nabij langlaufroutes, dus ski’s onder en gaan…Ski in & Ski out!

Meer informatie over langlaufaccommodaties op www.visitnorway.nl

Reizen naar de Noorse sneeuw
De langlaufgebieden in Noorwegen zijn op verschillende manieren te bereiken. Vanuit Amsterdam worden er dagelijks rechtstreekse vluchten aangeboden naar Oslo, vanwaar het afhankelijk van de eindbestemming, meestal slechts enkele uren rijden naar de accommodaties in de sneeuw is. Liever met de eigen auto? Geen probleem in combinatie met de cruiseferry. Rij bijvoorbeeld naar Denemarken om vanuit Hirtshals de oversteek te maken naar Larvik of Kristiansand aan de (zuid)oostkust van Noorwegen of Stavanger of Bergen aan de westkust. Of neem de cruiseferry van het Duitse Kiel naar Oslo.

Wie gingen je voor?
Vorig jaar kregen twee gezinnen op uitnodiging van VisitNorway de kans om twee afzonderlijke langlaufgebieden in Noorwegen te testen. Beide gezinnen waren niet eerder in de winter in Noorwegen geweest. Hun ervaringen waren unaniem: 'De Noorse winter is fantastisch'. Het uitgebreide verslag van deze testgezinnen kan gevonden worden op www.visitnorway.nl


Gratis langlaufvakantie voor Top-Spotters
Op uitnodiging van het Noors Verkeersbureau (Innovation Norway) zal in maart 2010 een Top-Spotter de fantastische Noorse langlaufgebieden gaan ontdekken. Het verslag zal een eigen plaats krijgen op Bestemminginbeeld. Top-Spotters worden door de redactie geselecteerd uit alle Spotters, op basis van kwaliteit van geplaatste foto’s en tekst. De meest geschikte Top-Spotter gaat een week op vakantie naar Noorwegen met het hele gezin (2 volwassen en 2 kinderen) incl. retourvlucht en een week verblijf in een langlaufaccommodatie naar keuze. Transfer van de luchthaven naar de accommodatie en de huur van langlaufski’s is tevens inbegrepen.

Heb je ook Spotter-kwaliteiten, meld je dan aan, plaats je beste reisfoto’s en tips en maak kans op gratis blogreizen.

Langlauf avonturen in Noorwegen

Door: Ecktiv Redactie

Adembenemende natuur Wat langlaufen in Noorwegen zo leuk maakt is de grote afwisseling. Door de enorme keuze aan langlaufgebieden is de keuze groot. Wie de hoogte in wil gaan kan de bergen in voor een fantastische ervaring boven de boomgrens. In Jotunheimen bijvoorbeeld. Wie liever de beschutting zoekt, kiest voor de loipes in de bossen. Het dal nabij het gezellige Lillehammer is daarvoor een aanrader. Of kies juist voor de eindeloze en imponerende vlakte, it’s up to you! Massatoerisme komt niet in het Noorse woordenboek voor. Daarentegen geniet je er des te meer van rustige en fraaie loipes in een bijzonder winterlandschap. Velkommen! Meer informatie over de verschillende ...

Lees verder
Een anders dan andere wintervakantie

Door: Jeannette de Roos

Het is o.a. het walhalla voor langlaufers. Je bent er één met de uitgestrekte natuur en de ...

Lees verder
Hét alternatief voor de Alpen voor alle wintersporters

Door: Ecktiv Redactie

Noorwegen wordt steeds populairder als wintersportland. Meer en meer wintersporters ruilen ...

Lees verder
Comfortabele accommodatie, rust, ruimte en ruige natuur

Door: Ecktiv Redactie

Skipassen zijn in Noorwegen relatief goedkoop. De prijzen voor accommodatie, eten, drinken ...

Lees verder
De bekendste wintersportplaatsen zijn Geilo, Hemsedal en Trysil

Door: Ecktiv Redactie

Ski-in-ski-out is vrijwel altijd vanzelfsprekend in Noorwegen en de Noren hebben het skiën ...

Lees verder
Back country skiën Rondane Noorwegen

Door: Ecktiv Redactie

Deze video over langlaufen in regio Rondane in Noorwegen kwamen we tegen. De film is gemaakt ...

Lees verder

- Advertentie -