Tip voor Chili

Lauca N.P. een prachtige altiplano, die je niet mag missen!

Ga je noord-Chili bezoeken, vergeet dan zeker niet om het Lauca N.P. te bezoeken. Ben je niet met de auto, geen probleem, je huurt er ééntje voor ca. 4 dagen in Arica. Vanaf daar rijd je oostwaarts richting het dorpje Putre. Een fantastische weg, goed geasfalteerd, brengt je naar dit kleine plaatsje. Onderweg al behoorlijk klimmen, met prachtige berguitzichten en de bijzondere (komen verder enkel in een klein stukje Bolivia voor!) candalabre cactussen. Ben je uiteindelijk na 192 km. hoog gestegen, volgt de afdaling naar Putre. Hier bevinden zich meerdere overnachtingsmogelijkheden, maar wij kozen voor het mooie, aan de rand van het dorp gelegen, Terrace Lodge ( Circunvalacion 25, 1070000 CL Putre ; www. Terracelodge.com). Zou het wel even van te voren bespreken. Ze hebben slechts 5 kamers op de begane grond met eigen voorterrasje met bankje. Ontbijt is, bij de niet té hoge prijs inbegrepen. Wat verder belangrijk is te weten, en wij ook niet wisten, is dat daar in de hele omgeving géén benzine is te krijgen. Dus één keer over de altiplano rijden en leeg is de tank. Het mooie van deze lodge is, dat ze zelf benzine in huis hebben ( zelf gehaald uit Arica) en je daar kunt tanken. Zeer zeker een geruststellende gedachte. Putre is dan de uitvalsplaats voor een bezoek een het Lauca N.P., een fantastische altiplano met vicuna’s, Lama’s en Alpaca’s en een schitterende kleurrijke natuur met vele besneeuwde bergen, oude vulkanen en prachtige lagunes. Eerst kom je dan het mooie wandelgebied Las Cuevas tegen, al waar je een mooie rondwandeling kunt maken met mooie grotten, warmwaterpools en tussen de rotsen vele Viscachas, een soort groot konijn met een gekrulde staart. Rustig lopen, want de lucht is zeer ijl! Na 92 km. over een goede, geasfalteerde weg, kom je dan uiteindelijk bij het hoogst gelegen zoetwatermeer ( dus niet Titicaca is het hoogste!!) n.l. het Lago Chungará. Een fantastisch meer, vaak rimpelloos met daarachter de Parinacota vulkaan. In één woord schitterend. Onderweg ben je dan ook nog het miniscule dorpje Parinacota tegengekomen, een bezoekje meer dan waard. Mooie, authentiek geklede mensen, een prachtig oud kerkje en uitvalsbasis voor nog meer prachtige wandelingen. Wij hebben genoten in dit schitterende Nationaal Park en we kunnen je dit zeer aanbevelen.

Reacties op deze tip

Pedro

Pedro schreef op 26.01.2013 om 07:36 uur

Mooie belevenis, goed beschreven

offie21

Offie21 schreef op 24.01.2013 om 11:55 uur

En als de lodge geen benzine heeft : Op de hoek van het winkelstraatje ligt een winkeltje waar ze van alles verkopen , ook benzine vanuit een jerrycan.

theadijksman

Theadijksman schreef op 23.01.2013 om 19:16 uur

Goede enthousiaste beschrijving over dit prachtige gebied.

Willemien

Willemien schreef op 23.01.2013 om 18:48 uur

Mooie persoonlijke beleving van dit prachtige gebied.je hebt ook wel schitterend helder weer gehad.

Corbari

Corbari schreef op 23.01.2013 om 17:17 uur

Prachtige beschrijving. Zo krijg ik er zin in!

Pien

Pien schreef op 23.01.2013 om 16:52 uur

Lijkt me een prachtig gebied!

Log in om te reageren

Locatie op kaart

Dwars door de Atacama woestijn in Chili 'Bienvenido Panamericana'

Door: Miez Peek

  Ik ben benieuwd of ik hem kan zien. De mijnstad Calama ligt alweer een uurtje achter me als ik de lage cordillera (heuvelachtige bergkam) omhoog rijd. De kaart naast me laat een grote vlakte zien die zich weldra aan mij zal tonen als ik het hoogste punt van 2100 mtr ben gepasseerd. In de Atacama-woestijn is de lucht zeldzaam helder en zo vertrouw ik erop dat ik de vlakte straks kan overzien en aan de horizon een weg verschijnt die menig avonturiershart harder doet kloppen: The Panamerican Highway. De weg die Alaska met Vuurland verbindt, voor mij wordt het een klein stukje. In een eenvoudige huurauto met bulderende vrachtwagens als ...

Lees verder
Het land heeft een fascinerende natuur en vrijwel alle klimaten ter wereld

Door: Ecktiv Redactie

Weinig landen hebben zo veel verschillende landschappen als Chili: van de gortdroge, marsachtige ...

Lees verder
Bergen, meren, bossen en gletsjers voor buitenmensen en avonturiers

Door: Ecktiv Redactie

Kamperen, hiken en kajakken in de verbluffend mooie natuurparken… Skiën, raften of ...

Lees verder
Curanto eten op Chiloé en Paaseiland bezoeken

Door: Ecktiv Redactie

Bij Chili horen ook Paaseiland, de Juan Fernández- en de Desventuradas Eilanden: ...

Lees verder
Klimaat en ideale reistijd

Door: Ecktiv Redactie

Voor regen hoef je in het noorden van Chili niet te vrezen: je bent er in een van de droogste ...

Lees verder