Tip voor Washington D.C.

Gratis museumbezoek

Het Smithsonian Institution (1846) is een Amerikaans onderwijs- en onderzoeksinstituut met bijbehorend museumcomplex, enkele galerieën en een dierentuin. De meeste van deze musea en galerieën (totaal 19 stuks) zijn gelegen in Washington DC evenals de schitterende Smithsonian Zoo. Twee musea zijn te vinden in New York. Ze zijn het hele jaar door geopend met uitzondering van 1e kerstdag. Het bijzondere is dat ze geheel gratis te bezoeken zijn. Alles wordt gefinancierd en indirect beheerd door de Amerikaanse overheid. Het Smithsonian dankt zijn naam aan de Britse mineraloog en scheikundige James Smithson (1765-1829). Hij liet na zijn dood een flinke som geld na aan de regering van de VS om een instituut te vestigen ter verspreiding van kennis en wetenschap. Twee van de meeste bezochte musea zijn The American History Museum en The Air and Space Museum. Zelf hebben wij The Natural History Museum en The Smithsonian Zoo bezocht. Echt de moeite waard, ook als er wèl voor betaald had moeten worden!

Reacties op deze tip

theadijksman

Theadijksman schreef op 09.04.2013 om 20:20 uur

Goede tip zeg , en ook wel eens fijn toch dat het eens niks kost, haha.En een goede tip mag best nog eens geplaatst worden hoor, in principe krijg je ook veel hetzelfde soort fotos van bestemmingen natuurlijk.

Corbari

Corbari schreef op 07.04.2013 om 21:00 uur

Prima tip hoor. Wij hebben genoten van de panda's.

Jenny

Jenny schreef op 07.04.2013 om 10:36 uur

Ja hoor, weet nu hoe ik de tips per land kan vinden. Goede leer voor de volgende keer.

Jenny

Jenny schreef op 07.04.2013 om 10:33 uur

Heb gekeken of ik de tips op land kon sorteren om te kijken wat er al allemaal opstond, maar helaas lukte dat niet. Heb daarna besloten deze tip te plaatsen. Sorry, vind het wel een beetje vervelend.

pepertje

Pepertje schreef op 07.04.2013 om 10:14 uur

Ik had ook al eens een tip hierover geschreven, geweldig instituut, ik was in het art museum ook hele mooie werken van beroemde meesters. Ik zal er nog een foto van plaatsen

Log in om te reageren

Meer tips van Jenny

Bellingrath Gardens & Home

In Theodore, Alabama, vind je Bellingrath Gardens & Home. Een prachtig landgoed met een even zo mooie...

Door: Jenny

Waar: Verenigde Staten

Categorie: Parken en tuinen