Tip voor Californië

San Diego, verrassend leuk en veelzijdig

San Diego heeft het goed voor elkaar. De op een na grootste stad van Californie, met 1,3 miljoen inwoners, heeft eigenlijk alles mee. De stad heeft een schitterende ligging aan een baai van de Stille Oceaan en is ruim opgezet, schoon en met brede straten. Daarbij is het het hele jaar rond de twintig graden, in januari iets er onder, in juli iets er boven, en bijna altijd zonnig. Idealer kun je het als stad haast niet hebben.
Wandel om te beginnen over de Fifth Avenue naar het centrum: het in de tachtiger jaren van de vorige eeuw fraai gerenoveerde Gaslamp Quarter met victoriaanse bakstenen huizen, restaurants en winkels. De relaxte sfeer in deze subtropische stad valt je meteen op. Hoewel San Diego een stuk groter is dan b.v. San Francisco komt het minder grootsteeds over. Het is relatief rustig op straat. Aan alles hier is te merken dat San Diego een vrij welvarende stad is.
Horton Plaza Horton Plaza is het pronkstuk van Gaslamp Quarter. Het winkelcentrum op de hoek van Broadway en 4th Avenue is 6 verdiepingen hoog en gebouwd rond een fraai binnenplein. In de buurt vind je talloze eettentjes, vooral aan Fifth Avenue.
Nabij het centrum scheidt de Embarcadero de stad van de oceaan: een boulevard met er om heen een aantrekkelijk havengebied. Hier vind je Seaport Village, dat is gebouwd als een oud vissersdorp, met tientallen winkels, restaurants en café’s. Tegenover de Embarcadero ligt het eiland (eigenlijk is het een zandbank) Coronado, te bereiken over de fraaie 3,5 km lange San Diego - Coronado brug. De brug slingert op zestig meter hoogte over de baai, zodat zeeschepen er onder door kunnen. Want San Diego is ook nog eens een belangrijke marinehaven. In het nabijgelegen USS Midway Museum kun je een marineschip bezichtigen.
Coronado is een chique wijk met prachtige huizen. Het oude bekende hotel Coronado, in 1888 in Victoriaanse stijl gebouwd, speelde een rol in vele films waaronder ‘Some like it hot’ met Marilyn Monroe. Je kunt er gewoon binnenwandelen en een beetje de sfeer van vroeger proeven. Erachter ligt het mooie strand.
Vanaf Coronado heb je een mooi zicht op de skyline van San Diego. Terug bij Seaport Village kun je een boottochtje boeken. Leuk om de stad vanaf zee te zien en om de vele aalscholvers, pelikanen en zeeleeuwen te bekijken. Indrukwekkend is het Balboapark. Dit fraaie park is met veel gevoel voor schoonheid en detail aangelegd op een heuvel ten noorden van downtown, met veel monumentale gebouwen, in Victoriaanse of koloniale stijl (zoals b.v. Casa del Prado). Musea, theaters, wandelpaden, tuinen: het is geweldig om hier ’s morgens vroeg rond te wandelen, als alles nog rustig is en je alleen wat joggers tegenkomt. Er heerst een heerlijk relaxt sfeertje. De stad is terecht trots op wat je rustig een van de mooiste parken ter wereld mag noemen. In dit park ligt ook de beroemde San Diego Zoo.
Old town is het oudste stukje van de stad. Je wandelt hier tussen huizen en winkels uit de pionierstijd, en dan hebben we het over 1850 – 1870. Old town ligt in het noorden van de stad en staat goed aangegeven.
In San Diego kom je tijd tekort…..!

Reacties op deze tip

Nyasa

Nyasa schreef op 21.01.2014 om 17:36 uur

Klinkt goed vooral Old Town! Als ik aan San Diego denk denk ik ook aan bepaalde Mexicaanse / Cowboy invloeden? klopt dat?

RiaPP

RiaPP schreef op 17.01.2014 om 22:52 uur

Veel te zien en te beleven daar. Mooie tip hoor!!

Pien

Pien schreef op 17.01.2014 om 13:25 uur

Mooie bruikbare tip.

Log in om te reageren

Meer tips van Leeuw

Verrassing in San Francisco

San Francisco is misschien wel een van de meest toeristische steden van de USA (en terecht). Er is...

Door: Leeuw

Waar: Californië

Categorie: Bezienswaardigheden

Saadiyat eiland: beschermde natuur en grootstedelijke ontwikkelingen gaan hier goed samen

Abu Dhabi biedt de toerist heel veel en die zal zich hier dan ook niet snel vervelen. De meeste ‘things...

Door: Leeuw

Waar: Verenigde A. E.

Categorie: Kusten

Sedona: magische Indiaanse krachten, spiritualiteit en rode rotsen

Tussen Flagstaff en Phoenix in Arizona ligt te midden van een prachtig landschap met bergen, rode en oranje...

Door: Leeuw

Waar: Arizona

Categorie: Doen

De wetlands van Kota Kinabalu

Even buiten de stad Kota Kinabalu vind je de Kota Kinabalu Wetlands, waar een vogelreservaat is. De...

Door: Leeuw

Waar: Maleisië

Categorie: Flora en fauna

Bobidi Safari Lodge

Bobidi Safari Lodge is een kleinschalig complex met 11 huizen, schitterend gelegen in een privé park,...

Door: Leeuw

Waar: Zuid Afrika

Categorie: Overnachten

Het drama van het Gotomeer

Ooit was het Gotomeer op Bonaire een prachtig zoutmeer, waar je vele flamingo’s kon aantreffen. Nog...

Door: Leeuw

Waar: Bonaire

Categorie: Meren