Turkije, de mooiste stranden en tegelijk het grootste historisch openluchtmuseum ter wereld

In termen van archeologie is Turkije een van de rijkste landen met verreweg het grootste open lucht museum ter wereld. Nieuwsgierige en ondernemende mensen raken in Turkije dan ook niet uitgekeken. Combineer dit met de sprookjesachtige landschappen in het binnenland, het prachtige klimaat van de Turkse Rivièra en de uitgesproken gastvrijheid van de bevolking, en je hebt het al gauw over een van de meest interessante vakantiebestemmingen. Hieronder een greep uit de vele mogelijkheden die het land biedt met handige links naar de uitgebreide site van het Turks Verkeersbureau.

Door: Ecktiv Redactie

Strand en cultuur aan de Turkse Rivièra 

 

Met een kustlijn van meer dan 8000 km, is het niet moeilijk in Turkije het strand van je dromen te vinden. Of je nu komt voor de zon of actief wilt zijn op het water, er zijn stranden in alle soorten en maten. Ruim 350 Turkse stranden zijn gecertificeerd met een blauwe vlag die staat voor schoon strand en schoon water. De bekendste kustplaatsen zijn Bodrum, Kusadasi, Antalya en Belek. Dit zijn ook meteen de plaatsen waar in de directe omgeving talloze historische bezienswaardigheden te bezoeken zijn, en daardoor geliefd bij mensen die strand en cultuur willen combineren.

Meer over Turkse stranden >

Meer over Turkse historische plaatsen >


Meet and Greet onweerstaanbaar Istanbul

 

De rijkdom aan cultureel erfgoed, de invloeden van het westen en de economische ontwikkelingen maken Istanbul tot een van de meest wereldse steden van dit moment. De meesterlijke bouwwerken uit de meer dan 1500 jaar durende Byzantijnse- en Ottomaanse Rijk geven de stad nog steeds zijn majesteitelijke alure. Hetgeen hedendaagse architecten inspireerde om te bouwen met een zelfde grandeur. Dit maakt Istanbul vandaag tot een centrum van internationale kunst en cultuur.

Meer over Istanbul >

Meer over bezienswaardigheden Istanbul >

 

De avontuurlijke Turkse keuken

 

Deze behoort tot de top drie ter wereld. Door de ligging op de grens van Europa en Azië is er een heel eigen culinaire mix onstaan. Die gerust gerekend kan worden tot de meest spannende en verrassende van de wereld. Door invloeden uit de de Mediterranée, het Midden-Oosten, Azië en Afrika beleef je bij elke maaltijd weer een nieuw avontuur. De basis van de keuken zijn rijst, granen en groenten, op smaak gebracht door kruiden en specerijen. Er wordt uitgegeaan van de oorspronkelijke smaak van de ingrediënten. Maaltijden worden door de Turken altijd in gezelschap genuttigd, dus lopend op straat is er in principe niet bij.

Meer over de Turkse keuken >

Meer over Turks cultureel correct eten >

 

Langs de Turkse kust op een klassieke Gület

 

Door de azuurblauwe zee en de schitterende kustlijn is Turkije de ideale bestemming voor een confortabele ontdekkingsreis aan boord van een Gület. Dat zijn authentieke vrachtzeilschepen, omgebouwd tot luxe zeiljachten. Je vaart naar plekken en baaitjes waar je vanaf het vasteland niet komt. Zoals b.v. stille schildpadden stranden. Regelmatig stopt het schip om te duiken of te zwemmen. Je bepaalt zelf hoe lang je aan boord wilt. Je hebt een eigen hut met badkamer en toilet. Je kunt het ook combineren met andere activiteiten, zoals een rondrit per Jeep door het achterland van de kust.

Meer over Turkse zeiljachten >

Meer over wateractiviteiten in Turkije >

 

Zweven over sprookjesachtig Cappadocië

 

Nergens ter wereld vind je zo'n bijzonder landschap. Deze merkwaardige streek in Anatolië is een meerdaags bezoek meer dan waard. Al of niet gecombineerd met een strandvakantie aan de Turkse Rivièra. De streek was oorspronkelijk het toevluchtsoord voor Christenen, en is o.a. bekend om zijn tapijtweverijen en de wijnbouw. De plaats Göreme bestaat geheel uit bijzondere rotsen, waaruit kerken en woningen gehakt zijn, waarin de dorpsbewoners nog steeds wonen. Om te voelen hoe dat is zijn er pensionmogelijkheden voor bezoekers. Je kunt er rondritten maken of hikingtochten, maar het mooist zijn de unieke ballonvaarten over het fabelachtige landschap, waarbij je de mooiste zonsopkomsten kunt meemaken.

Meer over Cappadocië >

Andere bijzondere bestemmingen in Turkije >

 

  

 

Golf en wellness in Turkije

 

De golfbanen in Turkije zijn prachtig gesitueerd en aangelegd en worden veelal bezocht door een internationaal gezelschap. Steeds meer hotels hebben de beschikking over een eigen baan en wellness accommdatie. Daarnaast zijn er aantrekkelijke arrangementen. Bekijk het overzichtvan golfbanen.

Overzicht golfbanen in Turkije >

Turkije, de mooiste stranden en tegelijk het grootste historisch openluchtmuseum ter wereld

Door: Ecktiv Redactie

    Strand en cultuur aan de Turkse Rivièra    Met een kustlijn van meer dan 8000 km, is het niet moeilijk in Turkije het strand van je dromen te vinden. Of je nu komt voor de zon of actief wilt zijn op het water, er zijn stranden in alle soorten en maten. Ruim 350 Turkse stranden zijn gecertificeerd met een blauwe vlag die staat voor schoon strand en schoon water. De bekendste kustplaatsen zijn Bodrum, Kusadasi, Antalya en Belek. Dit zijn ook meteen de plaatsen waar in de directe omgeving talloze historische bezienswaardigheden te bezoeken zijn, en daardoor geliefd bij mensen die strand en cultuur willen combineren. Meer over Turkse stranden > ...

Lees verder
Betaalbare luxe in zonnige oases van weldaad

Door: Ecktiv Redactie

Hosgeldiniz: hartelijk welkom! Turkije is een geliefde zonbestemming om de luxueuze en ...

Lees verder
Oosters land met tienduizend jaar culturele erfenis en grote verschillen

Door: Ecktiv Redactie

Natuurlijk heeft Turkije nog veel meer dan luxe resorts. Door een dorp of stad te bezoeken word ...

Lees verder
Duizenden kilometer strand, veel cultuur en... skigebieden

Door: Ecktiv Redactie

Voor zonzoekers bestaat Turkije uit twee gebieden. Je hebt de westkust met bekende badplaatsen ...

Lees verder
Goedkope zonbestemmingen

Door: Björn Groenveld

In deze tijden van crisis is het voor de hand liggend om een vakantie naast de deur te boeken ...

Lees verder

- Advertentie -