Sprookjestrip naar Tsjechië

Als winnaar van het thema kastelen en Paleizen werd Willemien Jongman uitgenodigd door het Tsjechisch Verkeersbureau een gesponsorde trip te maken met overnachtingen in Chateau Liblice, 30 km van Praag. Lees hier haar ervaringen.

Door: Willemien Jongman

Met de fotowedstrijd bijzondere kastelen en paleizen win ik in maart 2012 de eerste prijs met een foto van het kasteel Duart in Schotland een weekendtrip naar Tsjechië, compleet met vlucht en autohuur en heel bijzonder, overnachten in kasteel Liblice. Samen met mijn man verzilveren we de prijs van 4 tot en met 9 september 2012. Met EasyJet vliegen we van Amsterdam naar Praag. Na één uur en een kwartier en een prettige vlucht landen we op het vliegveld Ruzyne bij Praag.

Het kasteel Liblice, waar we drie dagen verblijven, ligt zo’n 30 km ten noorden van de hoofdstad Praag in de regio Midden Bohemen.

Het kasteel Liblice ligt zo’n 30 km. ten noorden van de hoofdstad in de regio Midden Bohemen. In dit prachtige stijlvolle Boheemse kasteel verbleven we drie dagen. Werkelijk een feest! Een fantastische grote en mooi ingerichte kamer met uitzicht op de oprijlaan met tuin was ons gegund. In het hotel konden we gebruik maken van het privé wellness arrangement. Ook hebben we genoten van traditioneleTsjechische gerechten met een heerlijk flesje wijn.

Meer informatie is te vinden op hun site: www.chateau-liblice.com

 

De oude centra van de Boheemse stadjes bestaan uit prachtige huizen rondom een vierkant plein, gelaardeerd met kerken en torens.

We maken van de gelegenheid gebruik om met de auto in de omgeving van kasteel Liblice een paar monumentale Tsjechische (Boheemse) stadjes te bezoeken. De oude centra bestaan uit prachtige huizen rond een vierkant plein. De monumentale stadskern is veelal gelardeerd met oude kerken en torens. Ik kan iedereen een reis door Tsjechië met zijn historische plaatsen aanbevelen.

We bezoeken onder andere de stadjes Melnik (waar de rivieren de Moldau en de Elbe samen komen) en Litomerice. Fantastische stadjes om in de nazomerzon doorheen te slenteren. In dit deel van Tsjechë ligt ook het beruchte concentratiekamp Terezin (Theresienstadt). Ook deze plek hebben we bezocht. We vinden het belangrijk om toch even stil te staan bij het grote leed dat op veel plaatsen in Polen en Tsjechië in de 2e Wereldoorlog is geleden. We hopen dat deze geschiedenis zich nooit weer herhaald.

 

We verlengen onze reis met een paar dagen Praag, met zijn Middeleeuwse en Barokke gebouwen, maar de bevolking van een wereldstad.

We hebben onze reis verlengd met een paar dagen Praag waar we 20 jaar geleden voor het laatst waren. Deze stad is van een ongekende schoonheid. Lopend hebben we de stad doorkruist: de Joodse wijk Josefov, de Praagse burcht, de Karelsbrug en omgeving en het oude stadsplein met het beroemde raadhuis met astronomisch uurwerk. Het was een fantastische weerzien met de sfeer van enerzijds middeleeuwse en barokke gebouwen en anderzijds de bevolking van een moderne wereldstad. De rivier de Moldau stroomt door de stad en verdeelt de stad in twee delen.

Liefhebbers van oude en moderne bouwkunst kunnen hier hun hart ophalen. De klassieke gebouwen zijn natuurlijk in de meerderheid. Eén bijzonder stel moderne gebouwen is het duo "Fred en Ginger". De twee gebouwen lijken op een dansend paar, vandaar dat ze zijn vernoemd naar Fred Astaire en Ginger Rogers.

 

 

 

 

 

 

We bedanken Bestemming in beeld en Het Tsjechisch Verkeersbureau voor deze prachtige prijs waarvan we ontzettend hebben genoten.

Meer informatie over Chateau Liblice

Meer informatie over Tsjechië

 

 

Tsjechische kastelen en paleizen, decor voor romantiek

Door: Ecktiv Redactie

Kastelen en Paleizen Wie alle 2000 kastelen en paleizen van Tsjechië zou willen bezoeken heeft aan één vakantie niet genoeg. Maak vooruit een keus waar je interesse ligt, welke bouwstijl en welke periode. Bij de meeste populaire burchten en kastelen worden evenementen gehouden, van middeleeuwse jaarmarkten tot zwaartvechten. Meer over Kastelen, Burchten en Paleizen in Tsjechië   Overnachten in romantisch decor In de zgn Burchthotels kun je als een waar prinselijk paar genieten van een luxe romantische sfeer. In een slaapkamer met dikke muren en een open haard. In de zomer wandel je samen door de Engelse parken of Franse tuinen, die de kastelen ...

Lees verder
Sprookjestrip naar Tsjechië

Door: Willemien Jongman

Als winnaar van het thema kastelen en Paleizen werd Willemien Jongman uitgenodigd door het ...

Lees verder
Hernieuwde kennismaking met Zuid-Bohemen

Door: Janna van Eekelen

Ooit was Janna eerder in Zuid-Bohemen, de heuvelachtige regio in Tsjechië, waar ze een warme ...

Lees verder
Levendig romantisch Praag en stille boerendorpjes in het groen

Door: Ecktiv Redactie

Tsjechië binnengaan is in een sprookje belanden! Heel veel steden, kastelen, burchten en ...

Lees verder
Tienduizenden kilometers fiets- en wandelroute

Door: Ecktiv Redactie

Tsjechië is een topbestemming voor gezinnen met jonge kinderen, ouderen en natuur- en ...

Lees verder
Droog en warm zomerweer en een rijke biercultuur

Door: Ecktiv Redactie

Zomers in Tsjechië zijn doorgaans droger en warmer dan in Nederland. Vooral het oosten ...

Lees verder

- Advertentie -