Tsjechische kastelen en paleizen, decor voor romantiek

Tsjechië, ofwel de Tsjechische Republiek heeft door haar centrale ligging in Europa een roerig verleden. Het Byzantijnse- en Romeinse Rijk vochten hier oorlogen uit om het toenmalige Bohemen. De talloze sporen, die deze oorlogen hebben achtergelaten, in de vorm van burchten en paleizen maken je vakantie in Tsjechië dan ook extra interessant en.....romantisch.

Door: Ecktiv Redactie

Kastelen en Paleizen

Wie alle 2000 kastelen en paleizen van Tsjechië zou willen bezoeken heeft aan één vakantie niet genoeg. Maak vooruit een keus waar je interesse ligt, welke bouwstijl en welke periode. Bij de meeste populaire burchten en kastelen worden evenementen gehouden, van middeleeuwse jaarmarkten tot zwaartvechten.

Meer over Kastelen, Burchten en Paleizen in Tsjechië

 

Overnachten in romantisch decor

In de zgn Burchthotels kun je als een waar prinselijk paar genieten van een luxe romantische sfeer. In een slaapkamer met dikke muren en een open haard. In de zomer wandel je samen door de Engelse parken of Franse tuinen, die de kastelen omringen. En waar je tijdens de perfecte picknick eindelijk de juiste woorden vindt om je liefde te verklaren.

Meer over arrengementen in Tsjechische Burchthotels

  

Steden als museum

Lang werd de hoofdstad Praag het Parijs van Oost-Europa genoemd. Door de grandeur van de straten en pleinen, en de rijke architectuur. Daarnaast zijn de steden als Olomouc, Český Krumlov, Pilsen en Telč, ook wel het Moravisch Venetië genoemd. Ondanks de roerige geschiedenis van de steden is er veel bewaard gebleven of in oude glorie hersteld.

Meer over Tsjechische steden

  

Religieus erfgoed

Ook de Katholieke kerk heeft een grote rol gespeeld in de cultuur van het land. De vele kerken, kloosters en kapellen in alle denkbare bouwstijlen domineren het stadsbeeld. Daarnaast heeft ook de Joodse cultuur talloze indrukken achtergelaten. Vooral de bibliotheekinterieurs van diverse kloosters zijn indrukwekkend van architectuur.

Meer over kerken en klooster in Tsjechië

 

Tsjechische kastelen en paleizen, decor voor romantiek

Door: Ecktiv Redactie

Kastelen en Paleizen Wie alle 2000 kastelen en paleizen van Tsjechië zou willen bezoeken heeft aan één vakantie niet genoeg. Maak vooruit een keus waar je interesse ligt, welke bouwstijl en welke periode. Bij de meeste populaire burchten en kastelen worden evenementen gehouden, van middeleeuwse jaarmarkten tot zwaartvechten. Meer over Kastelen, Burchten en Paleizen in Tsjechië   Overnachten in romantisch decor In de zgn Burchthotels kun je als een waar prinselijk paar genieten van een luxe romantische sfeer. In een slaapkamer met dikke muren en een open haard. In de zomer wandel je samen door de Engelse parken of Franse tuinen, die de kastelen ...

Lees verder
Sprookjestrip naar Tsjechië

Door: Willemien Jongman

Als winnaar van het thema kastelen en Paleizen werd Willemien Jongman uitgenodigd door het ...

Lees verder
Hernieuwde kennismaking met Zuid-Bohemen

Door: Janna van Eekelen

Ooit was Janna eerder in Zuid-Bohemen, de heuvelachtige regio in Tsjechië, waar ze een warme ...

Lees verder
Levendig romantisch Praag en stille boerendorpjes in het groen

Door: Ecktiv Redactie

Tsjechië binnengaan is in een sprookje belanden! Heel veel steden, kastelen, burchten en ...

Lees verder
Tienduizenden kilometers fiets- en wandelroute

Door: Ecktiv Redactie

Tsjechië is een topbestemming voor gezinnen met jonge kinderen, ouderen en natuur- en ...

Lees verder
Droog en warm zomerweer en een rijke biercultuur

Door: Ecktiv Redactie

Zomers in Tsjechië zijn doorgaans droger en warmer dan in Nederland. Vooral het oosten ...

Lees verder

- Advertentie -