Spaans Navarra nu nog beter bereikbaar

Vanaf 6 mei aanstaande vliegt transavia.com weer naar de Franse bestemming Pau vanaf luchthaven Schiphol, Amsterdam. In het voor- en naseizoen wordt er drie keer per week gevlogen, terwijl er in juli en augustus twee vluchten per week zijn gepland. Deze vluchtverbinding zorgt ervoor dat het Spaanse Navarra nog beter bereikbaar is voor zowel de Nederlandse als de Belgische reiziger.

Door: Ecktiv Redactie

Spaans Navarra beter bereikbaar
Vanaf 6 mei vliegt transavia.com weer naar de Franse bestemming Pau in de Pyreneeën vanaf de luchthaven Schiphol, Amsterdam. Het Franse Pau fungeerde al eerder als uitgangspunt voor de Spaanse regio Navarra, dat op ongeveer 3,5 uur rijden van Pau ligt. In het voor- en naseizoen wordt er drie keer per week gevlogen, terwijl er in juli en augustus twee vluchten per week zijn gepland. Er zal worden gevlogen met de Boeing 737-700, die over 149 stoelen beschikt.

Ruimte in de vloot
De low cost/low fare luchtvaartmaatschappij was afgelopen winter gestopt met de lijndienst naar Pau, en het was in verband met beperkte vlootruimte lang onduidelijk of deze bestemmingen voor de zomer van 2009 zou terugkeren. Omdat er nu alsnog ruimte in de vloot is, ontstond de mogelijkheid om onder andere Pau alsnog toe te voegen aan het lijndienstnetwerk.

Frans & Spaans gemixt
"We zijn ontzettend blij met de terugkeer van de vluchtverbinding Amsterdam - Pau. Navarra is een prachtige pure bestemming en nu deze regio nog beter bereikbaar is, hebben wij meer mogelijkheden dit te laten zien aan de reiziger in de Benelux. Een fantastische kans!", aldus Iñaki Martinez de Virgala Lusaretta, marketing manager Benelux van de Navarra Region Tourist Board.
De vluchtverbinding Amsterdam - Pau is niet de enige link die Navarra heeft met Frankrijk. Ook de pelgrimsroute "Camino de Santiago" komt vanuit Frankrijk de regio binnen en loopt via de diverse dorpen en monumentale bezienswaardigheden in Navarra door naar Santiago.

Puur Navarra
Navarra, gelegen in het Noord-Oosten van Spanje, is een autonome gemeenschap die de herinnering aan het oude koninkrijk levend houdt. Een reis door de vier zones van Navarra, laat de puurheid van de bestemming zien. De Pyreneeën in het noorden van de regio met prachtige bosgebieden en diverse bergwandelingen. De Cuenca de Pamplona waar de typische lokale "way of life" te zien is. De Middenzone met Middeleeuwse dorpen en in het zuiden het woestijngebied de Ribera.
De bevolking telt ongeveer 600.000 inwoners, waarvan de meeste mensen in de hoofdstad Pamplona wonen. Grote gebieden in Navarra zijn daarom rustig en dunbevolkt. Navarra is een gastvrije bestemming en de regio blijft zich steeds verder ontwikkelen op toeristisch gebied. Iedereen is van harte welkom in Navarra, dit blijkt ook uit het feit dat de Spaanstalige brochures en de officiële website van Navarra inmiddels ook in onder andere het Engels en het Nederlands beschikbaar zijn.

Andalusië, een hernieuwde kennismaking met Moors Spanje

Door: Marjolijn Klik

Begin jaren ’80, en weer begin jaren ’90 was ik al eens in Andalusië. Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking. In een georganiseerde reis, daarbinnen soms ook alleen op stap, bezoek ik in november 2012 Andalusië, gecombineerd met een bezoek aan Marokko. Mijn interesse gaat vooral uit naar de Moorse invloeden in Spanje. De weergoden zijn ons niet goed gezind, de streek heeft te kampen met zware regenval en overstromingen. Regenponcho en paraplu behoren dan ook elke dag tot de standaard uitrusting. In dit verslag vooral culturele hoogtepunten, en helaas geen tips voor zonnige terrasjes. De route in het Alhambra voert je door openbare ruimtes naar de ...

Lees verder
Een ontdekkingstocht langs de beroemde witte dorpen van Andalusië

Door: Ivonne Calis

Ivonne Calis ging 3 weken naar Andalusië om er de beroemde witte dorpen te bekijken. Ze rijdt ...

Lees verder
Heerlijk zonnige kusten, een bergachtig binnenland en groene streken

Door: Ecktiv Redactie

Spanje: land van heerlijke zon, uitgaan en lekker eten! Waar anders dan aan de Spaanse costa’s ...

Lees verder
Winterzon, een bruisend uitgaansleven en rust en ruimte

Door: Ecktiv Redactie

Spanje is superzonnig en warm. Ook de eilanden die bij Spanje horen zoals Mallorca, Ibiza, ...

Lees verder
Mañana, siësta, streekgerechten en sangria

Door: Ecktiv Redactie

Spanje is een land van lekker en uitgebreid eten. Aan de costa’s eet je volop vis, schelp- en ...

Lees verder
De bruisende appelcider van Navarra

Door: Ecktiv Redactie

Eva's verleiding was...een appel. Wat zou ze gedaan hebben wanneer ze deze verboden vrucht ...

Lees verder
De groene routes van de regio Valencia

Door: Ecktiv Redactie

Het landschap van de Spaanse regio Valencia is even mooi als veelzijdig. Bergtoppen, groene ...

Lees verder
Spaans Navarra nu nog beter bereikbaar

Door: Ecktiv Redactie

Vanaf 6 mei aanstaande vliegt transavia.com weer naar de Franse bestemming Pau vanaf luchthaven ...

Lees verder
Prijsuitreiking Proef Spanje Award 2013

Door: Ecktiv Redactie

Op donderdagavond 28 november zijn in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag voor de vierde ...

Lees verder
Feesten in Valencia: vuurwerk en folklore, processies en tomaten

Door: Marlies Bax

De Spaanse regio Valencia weet wat feesten is. Vuur, vuurwerk, exposities en shows. Alles wordt ...

Lees verder

- Advertentie -