Schoon zijn de meren in kindvriendelijk Karinthië

In het zuiden van Oostenrijk ligt een deelstaat waar in mei de temperatuur al omhoog schiet. Waar de meren oh zo schoon zijn en de bossen groener dan groen. Karinthië. Vooral rond de meren valt voor gezinnen met kinderen veel te beleven. Bestemming in beeld woonde een presentatie bij en leerde alles over de mogelijkheden rond de wateren van Karinthië.

Door: Ecktiv Redactie

Kindvriendelijke meren
Karinthië is een echte bestemming voor familievakanties in de natuur. Steden en drukte vind je hier weinig. Vooral de gebieden rond de Milstatter See en Woerthersee bieden een zee aan attracties voor kinderen. Bij Milstatter zoek je schatten op een piratenschip of edelstenen in het Granatium. De kinderen uitgedost als piraat of mijnwerker. Bij de Worthersee halen ze ook alles uit de kast om heel de familie te vermaken. Je kunt varen op het meer, kennis maken met nieuwe sporten bij “FIT for FUN” of een van de dierenparken bezoeken. Maar de natuur heeft ook mooie wandeltochten en panorama’s te bieden.

De campings in Karinthie richten zich voornamelijk op gezinnen. Er is altijd een groot animatieprogramma en vaak organiseren campings ook excursies, barbecues, fietstochten en ga zo maar door! Alle faciliteiten zijn perfect geschikt voor kinderen. Voor gezinnen die wat meer op comfort gesteld zijn, zijn er de speciale baby- en kinderhotels. Hier is zelfs kinderopvang voor baby’s vanaf zeven jaar te vinden. Vakantie is hier letterlijk voor iedereen!

Sportieve meren
Het klimaat in Karinthië is warm en zonnig. Perfect voor buitenactiviteiten! De meren waar de sportievelingen zich uit kunnen leven zijn Willach-Warmbad, Faaker See, Ossaicher See. Zowat elke watersport is in dit gebied te leren. Wandelen en mountainbiken doet het hele gezin hier natuurlijk samen door de bossen en heuvels. In Gina’s speciale baby- en kinderhotel kan de sportieve jeugd voor het eerst kennis maken met golf. Terwijl de ouders een balletje slaan op een van de 18-holes golfbanen.

Na al deze inspanning kun je wel wat rust gebruiken. Gelukkig zijn er in de omgeving genoeg wellnessmogelijkheden te vinden. Bijvoorbeeld het Thermenresort Warmbad Villach of het Therme Bad Bleiberg.

Smakelijke meren
Naast vermaak geven de meren van Karinthië nog veel meer. Namelijk goed eten! Je kunt hier vis eten die recht uit de natuur komt. Typisch Karintisch zijn de snoekbaars, zalmforel en de Lax’n, een meerforel. Maar de omgeving rond deze wateren bieden je ook heerlijke gerechten. In het voorjaar krijg je in Karinthië verse aspersges op je bord. In de herfst een wildgerecht of gans. Een ding is zeker, zo recht uit de natuur is de smaak optimaal en je gerecht helemaal biologisch.

 

Voordelige meren
Voor kampeerders is Karinthië op zich al een budget bestemming. In het zomerseizoen kun je met twee volwassenen en een kind jonger dan veertien al voor € 15,50 per nacht een standplaats huren. Maar om echt voordelig uit te zijn is er de Karnten Card. Van 18 april t/m 10 oktober kun je met deze kaart gratis naar meer dan 100 excursies en bezienswaardigheden. Voor volwassenen is de kaart € 42,-. Kinderen vanaf zes jaar betalen € 18,- en vanaf het derde kind en voor kinderen onder de zes, is de kaart gratis. Deze pas is dus alleen rendabel als je van plan bent veel te zien. De kaarten zijn te koop bij alle toerismebureaus van Karinthië. Sommige regio’s hebben ook nog hun eigen kortingskaart. Bijvoorbeeld de Worthersee Card.

 

Vakantie-informatie Karinthië
Casinoplatz 1
9220 Velden
Tel: +43(0)463/3000
Fax: +43(0)4274/52100-50
info@kaernten.at
www.kaernten.at

Schoon zijn de meren in kindvriendelijk Karinthië

Door: Ecktiv Redactie

Kindvriendelijke meren Karinthië is een echte bestemming voor familievakanties in de natuur. Steden en drukte vind je hier weinig. Vooral de gebieden rond de Milstatter See en Woerthersee bieden een zee aan attracties voor kinderen. Bij Milstatter zoek je schatten op een piratenschip of edelstenen in het Granatium. De kinderen uitgedost als piraat of mijnwerker. Bij de Worthersee halen ze ook alles uit de kast om heel de familie te vermaken. Je kunt varen op het meer, kennis maken met nieuwe sporten bij “FIT for FUN” of een van de dierenparken bezoeken. Maar de natuur heeft ook mooie wandeltochten en panorama’s te bieden. De campings in Karinthie richten zich ...

Lees verder
Zuidelijke deelstaat met bergen, wouden en heldere meren

Door: Ecktiv Redactie

Karinthië staat vooral bekend om zijn meren. Deze zuidelijkste Oostenrijkse deelstaat grossiert ...

Lees verder
Wandelen, fietsen, golfen en nordicwalking

Door: Ecktiv Redactie

Kamperen in Karinthië is rond de bekende meren, zoals de Wörthersee, Millstätter See en ...

Lees verder
Verken Klagenfurt, Villach en de groene waterrijke omgeving

Door: Ecktiv Redactie

De grootste steden in Karinthië zijn Villach en Klagenfurt. Beide tellen niet meer dan ...

Lees verder

- Advertentie -