Beschermde stad Røros
en Pelgrimsroute in Trøndelag

Historische plekken uit de tijd van de Vikingen kom je in Trøndelag niet alleen tegen in een stad als Røros, maar ook via de eeuwenoude Pelgrimsroute ( met het predikaat Europese cultuurweg ) die loopt van Stiklestad naar Trondheim.

Door: Ecktiv Redactie

Het charmante Røros

 

Røros is een vrij unieke stad, midden op een hoogvlakte gelegen. Dit lieflijke mijnbouwstadje is een van Europa’s oudste bewaard gebleven houten steden, met meer dan 100 beschermde gebouwen. De stad kwam tot bloei toen halverwege de 17e eeuw begonnen werd met de exploitatie van de kopermijnen. Tegenwoordig staat Røros op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ondanks dat de geschiedenis en de authenticiteit van het stadje hier centraal staat, heeft de tijd niet stil gestaan. Het is een levendige stad waar mensen wonen en werken en op karakteristieke binnenplaatsen bevinden zich galerieën, cafés en kunsthandwerkwinkels. Ook biedt Røros veel mogelijkheden voor de culinaire liefhebber met vele restaurants en culinaire safari’s met eigen specialiteiten.

Meer informatie over Røros >

 

Eeuwenoude Pelgrimsroute

 

Jaren geleden was Trøndelag het voormalige rijk van de Vikingen en Stiklestad speelde een grote rol in de geschiedenis. Koning Olav II Haraldsson was degene die Noorwegen kerstende. In Stiklestad voer hij zijn laatste strijd waarbij hij overleed. Elk jaar wordt daar zijn laatste strijd nagespeeld en waan je je even terug in de tijd van de Vikingen. Olav werd na zijn dood als heilige verklaard en is begraven in de Nidarosdom in Trondheim. Deze plaats is een nationaal heiligdom geworden en een bedevaartsoord voor vele pelgrimsreizigers. De pelgrimsroute naar Trondheim en de Nidarosdom heeft de status gekregen als Europese cultuurweg, net als de weg naar Santiago de Compostela. 

Meer informatie over de Pelgrimsroute >

Ontdek Noorwegen in het klein in de regio Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Perfect middelpunt   Een reis naar Noorwegen begint vaak in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Maar waarom niet starten in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim? Gelegen in het hart van Scandinavië in de regio Trøndelag, ook wel Centraal Noorwegen genoemd. Een regio met niet alleen een bijzondere historische, maar ook een zeer moderne kant. Met een directe verbinding vanuit Amsterdam is het maar twee uur vliegen naar de bruisende stad Trondheim. Meer info over de regio Trøndelag > Creatief Trondheim Het hart van Centraal Noorwegen klopt in Trondheim. Een jonge en tegelijk historische stad van duizend jaar oud, gelegen ...

Lees verder
Eigentijds en historie ontmoeten elkaar in Trondheim

Door: Ecktiv Redactie

Begin je vakantie naar Noorwegen in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim. ...

Lees verder
Vissen en eilandhoppen langs de kust van Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Het unieke kustlandschap van Trøndelag bestaat uit kleinere fjorden en ontelbare eilanden. Hier ...

Lees verder
Beschermde stad Røros en Pelgrimsroute in Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Historische plekken uit de tijd van de Vikingen kom je in Trøndelag niet alleen tegen in een ...

Lees verder

- Advertentie -