Vissen en eilandhoppen langs de
kust van Trøndelag

Het unieke kustlandschap van Trøndelag bestaat uit kleinere fjorden en ontelbare eilanden. Hier maak je kennis met de typische kustcultuur van de regio. Van vissen tot zeehondensafari. Op de fiets of per kajak.

Door: Ecktiv Redactie

De kust en kustcultuur

 

Voor een reis langs de kust begin je bij de eilanden Hitra en Frøya. Trøndelag bestaat uit vele grote en kleine eilanden waardoor dit een perfecte regio is om te gaan eilandhoppen. Per fiets, met de hulp van lijnboten, het ene naar het andere eiland bezoeken. Reis je verder omhoog dan kom je langs het schiereiland Fosen en eindig je bij de kust van Namdal in het noorden. Per auto is weg nummer 17 (Kystriksveien) tussen Steinkjer en Bodø de weg om over te rijden. Het is de kustweg die de verbinding vormt tussen Trøndelag en Nordland en wordt vaak omschreven als een van ’s werelds mooiste toeristische routes. Ben je op zoek naar wat actie, ga dan mee op een adelaar- of zeehondsafari, ga kajakken of ga duiken naar jakobsschelpen.

Meer informatie over vissen in Trøndelag >

 

Vissen bij de kust

 

In oude vissersdorpen gelegen langs de kust, bijvoorbeeld Sør-Gjæslingan bij Rørvik, is de oude kustcultuur goed bewaard gebleven. Jaren geleden was diepzeevissen hier de drijfveer van het leven en nog trekt zeevissen daar vele vistoeristen uit heel Europa naar dit gebied. Hier zijn ook nog de authentieke en sfeervolle vissershutten te vinden, ook wel 'rorbuer' genoemd. Vroeger leefden daar de vissers die elke dag op pad moesten, maar tegenwoordig zijn ze opengesteld voor bezoekers en kun je er overnachten. Een unieke ervaring met de mogelijkheid om de volgende dag direct per boot een zeetrip te maken en te gaan vissen.

Meer informatie over de kust van Trøndelag >

 

Ontdek Noorwegen in het klein in de regio Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Perfect middelpunt   Een reis naar Noorwegen begint vaak in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Maar waarom niet starten in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim? Gelegen in het hart van Scandinavië in de regio Trøndelag, ook wel Centraal Noorwegen genoemd. Een regio met niet alleen een bijzondere historische, maar ook een zeer moderne kant. Met een directe verbinding vanuit Amsterdam is het maar twee uur vliegen naar de bruisende stad Trondheim. Meer info over de regio Trøndelag > Creatief Trondheim Het hart van Centraal Noorwegen klopt in Trondheim. Een jonge en tegelijk historische stad van duizend jaar oud, gelegen ...

Lees verder
Eigentijds en historie ontmoeten elkaar in Trondheim

Door: Ecktiv Redactie

Begin je vakantie naar Noorwegen in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim. ...

Lees verder
Vissen en eilandhoppen langs de kust van Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Het unieke kustlandschap van Trøndelag bestaat uit kleinere fjorden en ontelbare eilanden. Hier ...

Lees verder
Beschermde stad Røros en Pelgrimsroute in Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Historische plekken uit de tijd van de Vikingen kom je in Trøndelag niet alleen tegen in een ...

Lees verder

- Advertentie -