Eigentijds en historie ontmoeten
elkaar in Trondheim

Begin je vakantie naar Noorwegen in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim. Gelegen in het hart van Scandinavië in de regio Trøndelag, ook wel Centraal Noorwegen genoemd. Een regio met bijzondere historische, maar ook zeer eigentijdse kanten. Met een directe verbinding vanuit Amsterdam is het maar twee uur vliegen naar de bruisende stad Trondheim.

Door: Ecktiv Redactie

Creatief Trondheim

 

Ooit was Trondheim de hoofdstad van Noorwegen. En wanneer je door de stad loopt kom je langs vele gebouwen en plekken die nog doen denken aan die periode. Trondheim is een van de meest actieve en culturele steden van Noorwegen. Geniet van het enorme aanbod aan concerten, festivals en interessante musea of bezoekerscentra. Bijvoorbeeld het nieuwe en spectaculaire muziekcentrum 'Rockheim' dat uitnodigt tot een interactieve reis door de geschiedenis van de moderne muziek. Of het centrum 'Vitensenteret', waar wetenschap op een leuke manier wordt gepresenteerd.

  

Sfeervolle stadsdeel Bakklandet

 

Een groot deel van de stad bestaat uit oude houten huizen. Laat je meevoeren door nauwe straatjes over geplaveide wegen langs creatieve winkeltjes en lokale restaurants. Ongetwijfeld kom je ook de rivier de Nidelven tegen. Deze slingert dwars door het centrum, langs de machtige Nidarosdom, door het oude en sfeervolle stadsdeel Bakklandet en langs de kleurige pakhuizen aan de kade. Kortom, Trondheim is een stad vol contrasten van authentiek naar modern. Trondheim heeft een lange geschiedenis als toeristisch centrum en biedt dan ook mogelijkheden in verblijf en activiteiten voor ieders budget.

 Meer informatie over Trondheim >

Ontdek Noorwegen in het klein in de regio Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Perfect middelpunt   Een reis naar Noorwegen begint vaak in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Maar waarom niet starten in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim? Gelegen in het hart van Scandinavië in de regio Trøndelag, ook wel Centraal Noorwegen genoemd. Een regio met niet alleen een bijzondere historische, maar ook een zeer moderne kant. Met een directe verbinding vanuit Amsterdam is het maar twee uur vliegen naar de bruisende stad Trondheim. Meer info over de regio Trøndelag > Creatief Trondheim Het hart van Centraal Noorwegen klopt in Trondheim. Een jonge en tegelijk historische stad van duizend jaar oud, gelegen ...

Lees verder
Eigentijds en historie ontmoeten elkaar in Trondheim

Door: Ecktiv Redactie

Begin je vakantie naar Noorwegen in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim. ...

Lees verder
Vissen en eilandhoppen langs de kust van Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Het unieke kustlandschap van Trøndelag bestaat uit kleinere fjorden en ontelbare eilanden. Hier ...

Lees verder
Beschermde stad Røros en Pelgrimsroute in Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Historische plekken uit de tijd van de Vikingen kom je in Trøndelag niet alleen tegen in een ...

Lees verder

- Advertentie -