Ontdek Noorwegen in het klein in
de regio Trøndelag

Noorwegen is een zeer uitgestrekt land met adembenemende natuur. Centraal Noorwegen heeft de perfecte balans van het noorden en zuiden, waardoor het een zeer interessante regio is om te bezoeken. De machtige bergen, de grote vruchtbare landerijen rond de Trondheimsfjord, de ruige eilanden voor de kust en de uitgestrekte bossen maken van Trøndelag een Noorwegen in miniatuur.

Door: Ecktiv Redactie

Perfect middelpunt

 

Een reis naar Noorwegen begint vaak in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Maar waarom niet starten in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim? Gelegen in het hart van Scandinavië in de regio Trøndelag, ook wel Centraal Noorwegen genoemd. Een regio met niet alleen een bijzondere historische, maar ook een zeer moderne kant. Met een directe verbinding vanuit Amsterdam is het maar twee uur vliegen naar de bruisende stad Trondheim.

Meer info over de regio Trøndelag >

Creatief Trondheim


Het hart van Centraal Noorwegen klopt in Trondheim. Een jonge en tegelijk historische stad van duizend jaar oud, gelegen aan de Trondheimsfjord. Het was de eerste hoofdstad van het land en is vandaag de derde stad van Noorwegen. Een perfect startpunt voor een bezoek aan Trøndelag. Als een van Noorwegen's meest actieve en culturele steden, heeft Trondheim een enorm aanbod aan concerten en festivals, interessante musea, creatieve winkeltjes en gezellige restaurants.

Meer informatie over de stad Trondheim >

 

De kust en kustcultuur


Trøndelag beschikt over een authentiek kustleven. De kust strekt zich helemaal uit van de eilanden Hitra en Frøya in het zuiden, via het schiereiland Fosen naar de kust van Namdal in het noorden. Langs deze kust vindt je vele grote en kleine eilanden met vrijwel ongelimiteerde mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten. Ga eilandhoppen, fietsen of vissen en geniet van de rust.

Meer info over de kust van Trøndelag >

 

Tijd van de Vikingen


Trøndelag bevat veel overblijfselen van belangrijke gebeurtenissen uit de Noorse geschiedenis. Stiklestad wordt ook wel de ‘geboorteplaats’ van Noorwegen genoemd. Daar kun je elk jaar een openluchtvoorstelling bijwonen over de laatste slag van de Noorse koning Olav II Haraldsson. Hij ligt begraven in de Nidarosdom wat daardoor een bedevaartsoord is geworden. Loop ook eens een gedeelte van de pelgrimsroute door de mooie natuur naar het graf van de heilige Olav in Trondheim. Of bezoek Røros, een oud mijnbouwstadje dat tegenwoordig op UNESCO’s werelderfgoedlijst staat.

Meer info over Røros en de pelgrimsroute >

 

De smaak van Trøndelag

Trøndelag is een regio met veel aandacht voor lokaal voedsel. Verschillende ingrediënten uit deze regio zijn gekozen tot de beste van de wereld. Trøndelag is al eens beschreven als een grote schaal voedsel, en daar zit best een kern van waarheid in. De regio staat bekend om zijn fantastische specialiteiten, variërend van heerlijk wild tot de bekroonde kazen van de lokale kazenmakerijen. En de route 'Den Gyldne Omvei' op het schiereiland Inderøy leidt langs verschillende lokale producenten die producten als vlees, bakgoed of ijs aanbieden.

Meer informatie over eten en drinken in Trøndelag >

 

Actief in de nationale parken

Trøndelag bestaat uit maar liefst zeven nationale parken en twee beschermde natuurgebieden en je kunt hier heerlijk wandelen. Ook kun je hier in de regio op safari naar Europa’s enige levende stam muskusossen. Bijvoorbeeld in het gebied Oppdal in het zuiden van Trøndelag. Het dorpje Oppdal ligt in het midden en is omringd door de grote berggebieden Dovrefjell en Trollheimen, idyllische groene dalen en schitterende viswateren. Even geen zin in actief? Dan is er ook een gondelbaan naar Skjørstadhovden die een 360-graden panorama-uitzicht biedt over Oppdal en de omringende bergen.

Meer informatie over nationale parken > 

  

Ontdek Noorwegen in het klein in de regio Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Perfect middelpunt   Een reis naar Noorwegen begint vaak in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Maar waarom niet starten in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim? Gelegen in het hart van Scandinavië in de regio Trøndelag, ook wel Centraal Noorwegen genoemd. Een regio met niet alleen een bijzondere historische, maar ook een zeer moderne kant. Met een directe verbinding vanuit Amsterdam is het maar twee uur vliegen naar de bruisende stad Trondheim. Meer info over de regio Trøndelag > Creatief Trondheim Het hart van Centraal Noorwegen klopt in Trondheim. Een jonge en tegelijk historische stad van duizend jaar oud, gelegen ...

Lees verder
Eigentijds en historie ontmoeten elkaar in Trondheim

Door: Ecktiv Redactie

Begin je vakantie naar Noorwegen in de oorspronkelijke hoofdstad van Noorwegen – Trondheim. ...

Lees verder
Vissen en eilandhoppen langs de kust van Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Het unieke kustlandschap van Trøndelag bestaat uit kleinere fjorden en ontelbare eilanden. Hier ...

Lees verder
Beschermde stad Røros en Pelgrimsroute in Trøndelag

Door: Ecktiv Redactie

Historische plekken uit de tijd van de Vikingen kom je in Trøndelag niet alleen tegen in een ...

Lees verder

- Advertentie -