Natuurschoon en middernachtzon

De zomervakantie in Noorwegen is een onvergetelijke ervaring. De natuur is adembenemend en ongerept. Diepe fjorden, kristalhelder water, krachtige watervallen en schone lucht. Noorwegen biedt vele mogelijkheden om actief te zijn: wandelen in bossen, fietsen in nationale parken of kajakken op een fjord. Zomer in Noorwegen betekent lange dagen door de middernachtzon. In Noord Noorwegen gaat de zon in de lente en de zomer niet onder en in Zuid Noorwegen is het ’s avonds om een uur of elf nog licht. De warme Golfstroom maakt dat de temperatuur in de zomer kan oplopen tot 25-30 graden. Welkom in Noorwegen!

Door: Ecktiv Redactie

Telemark, ideale mix van cultuur en natuur

Ontdek deze regio per auto of misschien wel per boot of kano op het beroemde Telemarkkanaal. Er wacht u een prachtige natuur met bergen, bossen, meren en snelstromende rivieren om verschillende activiteiten te doen die geschikt zijn voor de hele familie.
Geniet van het uitzicht als je de Gaustatoppen hebt beklommen of ga fietsen, wandelen, varen, paardrijden of vissen in Vrådal. En de Hardangervidda, het grootste Nationaal Park van Noorwegen, is fantastisch om te wandelen en te fietsen of te gaan vissen.

 

Fjell Noorwegen: een natuurlijke uitdaging

Op steenworp afstand van de fjorden en centraal gelegen tussen Oslo, Bergen en Trondheim treft u een natuurlijke speeltuin die Fjell Noorwegen heet. Het uitgestrekte bergland van Fjell Noorwegen is één brok ongerepte natuur. Besneeuwde bergtoppen, woeste rivieren en bruisende watervallen zijn slechts enkele voorbeelden van al het moois wat deze regio te bieden heeft. Een ‘wereld’ vol verrassingen, die je het liefst zelf wilt ervaren. Bezoek de Olympische stad Lillehammer of maak een mooie wandeling in de omliggende nationale parken Jotunheimen, Rondane en Dovrefjell. Jotunheimen heeft in 2012 de titel voor de leukste bergsportbestemming van het jaar van de BergsportAward gewonnen! Nog meer actie? Ga raften op de Sjoa rivier of beklim de hoogste berg van Noord-Europa, de Galdhøpiggen (2469 mtr).

 

Noord Noorwegen: de Arctische wereld

In Noord Noorwegen maak je kennis met een spectaculaire natuur. Het landschap is uitgesproken afwisselend, van een grillig kustlandschap met bergen en fjorden tot eindeloze vlaktes in het binnenland. Daartussen tref je spectaculaire gletsjers en watervallen. Vlak voor de kust liggen de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen. Op diverse internationale ranglijsten aangeduid als de mooiste eilanden ter wereld. Noord Noorwegen staat ook bekend om het wildleven, de middernachtzon, het bijzondere noorderlicht en de oorspronkelijke Noorse bewoners, de Sami.

 

Natuurschoon en middernachtzon

Door: Ecktiv Redactie

Telemark, ideale mix van cultuur en natuur Ontdek deze regio per auto of misschien wel per boot of kano op het beroemde Telemarkkanaal. Er wacht u een prachtige natuur met bergen, bossen, meren en snelstromende rivieren om verschillende activiteiten te doen die geschikt zijn voor de hele familie. Geniet van het uitzicht als je de Gaustatoppen hebt beklommen of ga fietsen, wandelen, varen, paardrijden of vissen in Vrådal. En de Hardangervidda, het grootste Nationaal Park van Noorwegen, is fantastisch om te wandelen en te fietsen of te gaan vissen. Meer info over Telemark   Fjell Noorwegen: een natuurlijke uitdaging Op steenworp afstand van de ...

Lees verder
Fjord-Noorwegen in vijf dagen: over natuur, actie, historie en cultuur

Door: Lione en René Kolsteren

Op uitnodiging van Visit Norway heeft Lione Kolsteren ( Spotter op BiB sinds 2009 ) samen met ...

Lees verder
De ongerepte vrijheid van Noorwegen

Door: Miez Peek

Spottersduel 'De ongerepte vrijheid van Noorwegen'. Twee reizigers, één reisdoel. Komen twee ...

Lees verder
Je uitzicht in Noorwegen is altijd een streling voor het oog

Door: Ecktiv Redactie

Velkommen til Norge: welkom in Noorwegen! Kolkende fjorden, eeuwig zingende bossen, ...

Lees verder
Noorwegen burg voor waterval

Door: Ecktiv Redactie

Noorwegen is een enorm uitgestrekt en langgerekt land aan de Atlantische Oceaan. Van de beroemde ...

Lees verder
Sportieve actie, totale ontspanning en een heerlijk klimaat

Door: Ecktiv Redactie

Sportievelingen leven zich naar hartenlust uit in Noorwegen. Wandel van berghut naar berghut op ...

Lees verder

- Advertentie -