Prijsuitreiking Pers- en Blogprijs
‘Proef Spanje 2012’

Donderdag 29 november 2012 vond de feestelijke journalistieke prijsuitreiking ‘Proef Spanje 2012’ plaats in de Residentie van de Spaanse Ambassadeur Dhr. Javier Vallaure de Acha, aan het Lange Voorhout in Den Haag. Een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door het Spaans Verkeersbureau Nederland waarbij de beste Spanje gerelateerde journalistieke werken de Pers- en Blogprijs “Proef Spanje” ontvangen. Het Spaans Verkeersbureau maakt een selectie van beste artikelen en blogs gepubliceerd in het afgelopen jaar; een pers en een blog jury kiezen de uiteindelijke winnaars. ‘Natuur’ was het thema van 2012. Tot mijn grote vreugde behoorde mijn Tenerife blog tot de genomineerd voor de blogprijs van dit jaar.

Door: Mireille Velthuis

Begin mei 2012 reisde ik, als gastverslaggever van Bestemminginbeeld, af naar Tenerife op uitnodiging van het Spaans Verkeersbureau Nederland. Ik nam deel aan een internationale bloggersreis waar we met acht verschillende landen vertegenwoordigd werden. Een wervelend vol programma waar meerder beziens- en belevenswaardige evenementen werden aangedaan. Ik heb op een ongekend bijzondere en warme manier mogen kennis maken met de cultuur en veelzijdigheid van de Canarische eilanden, in het bijzonder Tenerife. Na terugkomst heb ik van mijn reis de blog “Tenerife in 5 dagen: Walvissen spotten, vulkaan Teide beklimmen en Volksfeesten meemaken” geschreven. 

Groot was mijn verassing toen ik 19 oktober bericht kreeg van mevrouw Milagros Montes, Directeur Spaans Verkeersbureau, dat ik tot de vijf finalisten voor de blogprijs Proef Spanje 2012 behoorde. Enkele dagen later kwam de officiële uitnodiging voor de prijsuitreiking van de Spaanse Ambassadeur per post. Voor deze avond had ik goede vriendin Yolanda Smid mee gevraagd. Afgelopen donderdag reed ik dus samen met  Yolanda enigszindsopgewonden de avondspits in richting Den Haag. Gelukkig redde wij het met de tijd en klopten even voor zessen aan bij de Residentie.

 

  

 

Fantastisch om deze statige ambtswoning van binnen te mogen zien. Na een kennismakingsronde namen we alles rustig in ons op onder het genot van een heerlijk glas Spaanse wijn en een stukje manchego kaas en jamon serrano. Werkelijk prachtig! De Ambassadeur zelf is een charmante, humorvolle man en waardige gastheer waarmee we verschillende keren die avond hebben gesproken. Interessante ongedwongen gesprekken waarbij we veel gelachen hebben met elkaar.

 

Het prijsuitreikingprogramma begon met een Spaanse gitaar recital uitgevoerd door Jonas Skielboe. Hij speelde stukken over zijn beleving van de bergen en de natuur van Spanje, werken uit de Spaanse Renaissance, vurige muziek van de Canarische eilanden en tot slot een stuk over de zee, waarbij je het water bijna hoorde kabbelen.
Hierna werden eerst de genomineerde elf pers artikelen in een korte presentatie getoond en daarna de vijf genomineerde blogs. Begeleid door telkens een  speech, reikte de ambassadeur de prijzen en onderscheidingen, waarna de prijswinnaars het woord namen.

De persprijs ging postume naar Ronald Naar voor zijn artikel gepubliceerd in het tijdschrift Reiz&Magazine “Winterwandelen op Tenerife” . De prijs werd in ontvangst genomen door zijn vrouw mevrouw Lippmann. Ronald Naar, alpinist en bergbeklimmer zal voor velen bekend zijn om de moeilijke bergen die hij trotseerde, daarnaast de boeken en artikelen die hij schreef over zijn expedities. Ronald is in 2011 om het leven gekomen tijdens zijn Cho Oyu expeditie in Tibet.

De blogprijs ging naar Stefania van Lieshout voor haar blog “Met mijn voeten in het water”  Een prachtige natuurwandeling in de buurt van Nerja, door de rio Chillar en de los Cahorros kloof.

De avond eindigde zeer gezellig met overheerlijke Spaanse tapas, wijn en napraten. Ik vond het erg leuk om persoonlijk kennis te maken met de mensen van het Spaans Verkeerbureau waarmee ik email contact had gehad, nu heeft een naam een gezicht. Hoewel ik niet als eerste ben geëindigd, heb ik samen met Yolanda genoten van een wel heel speciale avond. Volgend jaar nieuwe kansen! 

De prijswinnaars, de Ambassadeur, medewerkers Spaans Verkeersbureau Nederland en de Jury leden. Van links naar rechts: Marlies Bavius-Duquesnoy, Kees Lucassen, Tilleke Lippmann (met persprijs), ambassadeur Javier Vallaure de Acha, Stefania van Lieshout (met blogprijs), directeur Spaans Verkeersbureau Milagros Montes, Anton Weijts, Anneke de Bundel en Rutger Geerling


 

Wandelen in Zuid-Holland: 'Groen rondje Dordt'

Door: Tibor Lelkes

  Het is eerste paasdag en in plaats van een familiebezoek besluit ik vandaag wat anders te doen; een stevige wandeling maken in de natuur, want het wordt prachtig weer. Nu had ik al wat leuke plekjes opgezocht op internet die me interessant leken maar daar moet ik eerst een stuk voor reizen. Om geen tijd te verliezen besluit het wat dichterbij te zoeken. Ik woon in het centrum van Dordrecht en daar is genoeg groen. Er zijn verschillende plekken waar ik heen kan, maar opeens krijg ik een leuk idee. 'Het rondje Dordt' is een begrip hier in Dordrecht. Het is een cultureel rondje wat je kunt lopen door het historische centrum en voert je langs allerlei bezienswaardigheden. Nu wil ik ...

Lees verder
Groen, waterrijk en veel roemrijke historie

Door: Ecktiv Redactie

Zuid-Holland strekt zich uit van de duinen en stranden langs de Noordzee tot de kreken en ...

Lees verder
Dichtbevolkte steden en rust en ruimte in de polders

Door: Ecktiv Redactie

Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland. Er wonen bijna drieënhalf miljoen ...

Lees verder
Plassen, vlieten en vaarten en de groene jungle van de Biesbosch

Door: Ecktiv Redactie

Veel vertier in Zuid-Holland speelt zich af op en nabij het water. De Reeuwijksche Plassen, ...

Lees verder
Prijsuitreiking Pers- en Blogprijs ‘Proef Spanje 2012’

Door: Mireille Velthuis

Donderdag 29 november 2012 vond de feestelijke journalistieke prijsuitreiking ‘Proef Spanje ...

Lees verder

- Advertentie -