Tip voor Hoorn

De sfeer van de jaren'40 - '45 bij de stoomtrein Hoorn-Medemblik.

In het weekend van 7 en 8 mei zal de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik in samenwerking met verschillende verenigingen op het gebied van Levende Geschiedenis en de gemeente Medemblik het spoor tussen Hoorn en Medemblik volledig terugbrengen in de sfeer van de jaren '40 - '45. Op station Hoorn stapt u in de stoomtram om vervolgens op elk station een kijkje te kunnen nemen in verschillende periodes van de Nederlandse oorlogsjaren. Reis door de geschiedenis De reis voert bijna letterlijk door de geschiedenis. De bezoeker maakt mee hoe ons land eruit zou kunnen hebben gezien: • tijdens de mobilisatie van het Nederlandse leger (op station Wognum); • tijdens de Duitse bezetting (station Twisk) • tijdens de bevrijding van Nederland door het Canadese en Britse leger (station Opperdoes). • Om tot slot deelgenoot te worden van uitbundige bevrijdingsfeesten (Medemblik). Op zaterdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur zal door het centrum van de stad een defilé met alle deelnemers plaatsvinden. Tijdens de rit komt u burgers, soldaten en personeel van de stoomtram tegen die u vergezellen tijdens uw reis door de tijd. Bij elkaar zullen meer dan tweehonderd rollenspelers en tientallen voertuigen en objecten op het ruim twintig kilometer lange traject in actie komen. Met dit grote re-enactment evenement willen de Museumstoomtram en de verenigingen Levende Geschiedenis bezoekers op een interactieve manier een belangrijk gedeelte van onze vaderlandse geschiedenis levensecht laten ervaren. De stoomtrams rijden op beide dagen volgens een uitgebreide dienstregeling: Vertrek Hoorn 9.45u 11.00u 12.15u en 13.30u Vertrek Medemblik 11.50u 13.30u 14.35u en 16.30u Veel plezier tijdens deze geschiedenis rit met de stoomtram Hoorn-Medemblik.

Reacties op deze tip

Frouk

Frouk schreef op 02.05.2011 om 03:21 uur

Wat komt ook deze tip me erg bekend voor...... http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/noord_holland/reisreporter/tip/16666/bijzondere_stoomfeesten_in_west-friesland.html Met dank aan Frans voor de info!

Pedro

Pedro schreef op 01.05.2011 om 19:54 uur

Lijkt me erg leuk

Log in om te reageren

Meer tips van RiaPP

Boulder's beach.

Maak je een tour door het zuiden van Afrika, dan moet je wel even de Boulder's Beach aan doen. 'het is op...

Door: RiaPP

Waar: Zuid Afrika

Categorie: Zien

Het Zeugma mosaiek museum.

Dit is een nieuw museum in een voormalige fabriek in Gaziantep in het oosten van Turkije, en heeft drie...

Door: RiaPP

Waar: Turkije

Categorie: Bezienswaardigheden

Engels ontbijt.

Ga je met de Stena Line vanuit Vlissingen naar Harwich voor een vakantie of om een paar dagen er uit te...

Door: RiaPP

Waar: Groot-Brittannië

Categorie: Eten en drinken

Zwarte Piet.

Enkele jaren geleden waren we in India, Rajasthan, op een locatie en daar werden we geholpen door een...

Door: RiaPP

Waar: India

Categorie: Locals

Gratis en voor niks.

Een prachtig landelijk gelegen beeldentuin vind je in Wognum langs de A.C. de Graafweg en wel op nr.21a....

Door: RiaPP

Waar: Noord-Holland

Categorie: Parken en tuinen

Vissen in de nacht.

Als je in Yangshou, in het zuiden zuiden van China bent en wel in het Kars gebergte aan de Li rivier, kun...

Door: RiaPP

Waar: China

Categorie: Bezienswaardigheden

Historische stadswandeling door Hoorn

Door: Ria Peerdeman

Een mooie wandeling door de stad vol historische gebouwen in Hoorn, begint bij het station. We gaan rechtsaf langs het spoor en lopen dan de vesting op en meteen zie je daar de Kruit- of wel de Maria toren. Het is een halfronde bakstenen verdediging toren in laat gotische stijl en maakte ooit deel uit van de stadsomwalling. We lopen verder over de omwalling(over de Vest) en komen bij de Oosterpoort. Het is de enige stadspoort die Hoorn nog rijk is en ligt aan de Draafsingel met een mooie boogbrug en een smeedijzeren hek. Loop eens door de poort, de brug over en bekijk ook het huisje dat op de poort gebouwd is en de mooi gewelfde koepel. Als we de straat oversteken zien we aan de ...

Lees verder
Mooi Hoorn

Door: Björn Groenveld

De historische Noord-Hollandse stad Hoorn heeft een rijk verleden. Het was als VOC stad een van ...

Lees verder