De Noord-Ierse Causeway Coastal Route. Een van de mooiste kustwegen van Europa.

Wie van toeren met de auto houdt, over historische wegen met legendarische vergezichten, moet zeker de Noordkust van Ierland ontdekken. Hieronder een korte beschrijving van wat je kunt verwachten onderweg. De route is goed te doen in 5 dagen, met voldoende tijd voor een bezoek aan de steden Belfast en Londonderry. Zie hieronder de Causeway-route in vogelvlucht.

Door: Ecktiv Redactie

Neem de tijd voor Belfast

De 300 KM lange Causeway kustroute in Noord-Ierland wordt algemeen beschouwd als één van de mooiste kustroutes van Europa. Hij loopt van Belfast langs de noordelijke kust via Cushendun en Bushmills naar Londonderry. Maak voordat je de kustroute doet, tijd om Belfast te ontdekken want er is veel te zien en te beleven. Van de klassieke Victoriaanse pubs tot het nieuwe amusementscomplex Waterfrot Hall.

De bekende 9 Glens van Antrim

Als je eenmaal Belfast verlaat word je direct getrakteerd op een paar fraaie vergezichten o.a. vanuit Newtonabbey’s Loughshore Park over de haven van Belfast, waar de Titanic haar rampzalige reis begon. Je passeert dorpjes, castles, cliffs, watervallen en koloniën van zeevogels. Je rijdt langs de bekende 9 Glens ( dalen ) van Antrim. Dit worden dagen van uitstappen, kijken, genieten en weer doorgaan. Je camera komt ogen tekort.

Cushendun en de Carrick-a-Rede touwbrug

Een mooie tussenstop is het pittoreske Cushendun, met zijn authentieke cottages. Van daaruit rij je naar Bushmills, waar de oudste whiskeystokerij ter wereld staat. Onderweg doe je de badplaats Ballycastle aan en kun je een bezoek brengen aan het eiland Rathlin. Een doel op zich is de Carrick-a-Rede touwbrug, die een kloof van 24 meter overspant.

Giant’s Causeway

Vanuit Bushmills gaat het richting Giant’s Causeway. Deze streek is beeldbepalend en staat derhalve op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op de ruige kust strandden ooit vele schepen, waaronder de Spaanse Armada. Je ontmoet onderweg een romantische ruïne en een remake van de Romeinse tempel van Vesta in Rome. Shoppen kun je onderweg in Ballymoney of Coleraine. Uitwaaien kun je op een van uitgestrekte stranden, waar je verder geen sterveling tegen komt.

Londonderry, UK city of Culture 2013

De route eindigt in Londonderry, de enige stad van Groot Brittanië, die volledig ommuurd is. Mede vanwege de historische stadsmuren, het bruisende stadsleven en de levendige culturele scene is Londonderry voor 2013 uitgeroepen tot ‘UK city of Culture’. Al met al een goede reden voldoende tijd te nemen om de stad te verkennen.

Meer over de Causeway-route

Ierland verkennen: 'Go where Ireland takes you!'

Door: Ecktiv Redactie

Bij toeren door Ierland denk je meteen aan de open ruimte, de vrijheid, de vriendelijke mensen. De wegen en het prachtige landschap lenen zich uitermate voor een heerlijke vakantie per auto. Dat kan met een van tevoren uitgedacht plan, maar ook gewoon op de bonnenfooi; met auto (eventueel met caravan) of camper van de ene naar de andere plek, overnachten op de camping, B&B’s en hotels. Meer info over Ierland met de auto      Bed&Breakfast reizen BBI Travel Routes    Eigenlijk is heel Ierland aan te raden, maar om het makkelijker te maken heeft Ierland Toerisme een overzicht gemaakt van de mooiste routes. Een mooi voorbeeld is de route ...

Lees verder
Have a break....have a KitKat

Door: Lione en René Kolsteren

Ierland, juli 2010. We rijden over Valentia Island. Nog verder weg dan afgelegen ligt dit ...

Lees verder
'Bed & Breakfast, de leukste manier om Ierland te verkennen'

Door: BiB-Spotter Leeuw

Je neemt het vliegtuig naar Cork, je huurt er een auto en Ierland is voor jou. Met een kleine ...

Lees verder
De Noord-Ierse Causeway Coastal Route. Een van de mooiste kustwegen van Europa.

Door: Ecktiv Redactie

Wie van toeren met de auto houdt, over historische wegen met legendarische vergezichten, moet ...

Lees verder
De Noord Ierse Causeway kustroute. Legendarisch landschap waar je stil van wordt.

Door: BiB-Spotter Nyasa

Op uitnodiging van Tourism Ireland en BBI-travel heeft Mireille Velthuis samen met haar vriendin ...

Lees verder
Surprising Belfast: een City trip

Door: Mireille Velthuis

De Noord Ierse hoofdstad Belfast is een oud industriële- en havenstad die een positieve ...

Lees verder
Culinair Ierland

Door: Rose de Rond

Guinness, Murphy’s Red, Kilkenny… en laat je meeslepen

Lees verder
Trektocht Ierland

Door: Rose de Rond

Eindeloze tochten te voet, auto, huifkar of fiets

Lees verder
Natuur Ierland

Door:

Groen, betoverende landschappen en veel rust en stilte

Lees verder

- Advertentie -