Ierland verkennen: 'Go where Ireland takes you!'

Het landschap, de eigen cultuur en gastvrijheid maken een vakantie in Ierland tot een onvergetelijke ervaring. Het land leent zich bij uitstek om het te verkennen met de auto. Waarbij je voortdurend geïnspireerd raakt en wilt afwijken van je oorspronkelijke plan. Laat het gewoon gebeuren, B&B-adressen genoeg. Verkeersbureau Ierland Toerisme en BBI Travel nodigden één van de leden van BiB-Spotter uit om als gast-verslaggever een stukje Ierland te ontdekken per auto. Lees meer onderaan deze pagina.

Door: Ecktiv Redactie

Bij toeren door Ierland denk je meteen aan de open ruimte, de vrijheid, de vriendelijke mensen. De wegen en het prachtige landschap lenen zich uitermate voor een heerlijke vakantie per auto. Dat kan met een van tevoren uitgedacht plan, maar ook gewoon op de bonnenfooi; met auto (eventueel met caravan) of camper van de ene naar de andere plek, overnachten op de camping, B&B’s en hotels.

Meer info over Ierland met de auto      Bed&Breakfast reizen BBI Travel

Routes   Eigenlijk is heel Ierland aan te raden, maar om het makkelijker te maken heeft Ierland Toerisme een overzicht gemaakt van de mooiste routes. Een mooi voorbeeld is de route van Cork naar Killarney. Met AerLingus vlieg je al direct op Cork vanuit Amsterdam. Langs deze tocht vind je bijvoorbeeld het prachtige kasteel Blarney Castle, met zijn beroemde steen der welsprekendheid. In Kinsale kun je heerlijk eten in een van de talloze visrestaurants rond de haven. Maak een uitstapje naar Mizen Head, de zuidelijkste punt van het Ierse vasteland. Of rijd het adembenemende Iveragh schiereiland rond, beter bekend als de Ring of Kerry, tot je aankomt in Killarney.

Meer info over andere auto routes      Meer reisaanbod B&B routes BBI Travel

Belfast & Noord-Ierland   Noord-Ierland is één en al attracties, met een rijk cultureel erfgoed, imposant landschap en adembenemende kusten. Met directe vluchten van Amsterdam naar Belfast met EasyJet ben je al binnen 90 minuten in Noord-Ierland. Sinds haar metamorfose is Belfast een jonge en bruisende stad met een unieke sfeer, die een bezoek meer dan waard is. De Causeway Coastal Route in Antrim, Noord-Ierland is één van de mooiste kustroutes ter wereld.

Meer info over autoroutes      Hotels Belfast BBI Travel

Het Oosten en Dublin   Een van de makkelijkste plekken om te komen is Dublin. Vanuit Amsterdam en Eindhoven vliegt u al direct op de hoofdstad van de Republiek Ierland, met respectievelijk Aer Lingus of RyanAir. Het is een bruisende jeugdige stad met een aantrekkelijke mix van geschiedenis, cultuur, hippe bars en pubs, elegante architectuur, fantastische winkelmogelijkheden en verfijnde restaurants. Maar ook de omgeving van Dublin en het hele Oosten van Ierland zijn de moeite waard, met bijvoorbeeld drie hoogst bijzondere 'passage tombs' van Newgrange, Knowth en Dowth, ouder dan de Pyramides van Egypte, daterend uit het Stenen Tijdperk, rond 3200 voor Christus.

Meer over routes in het Oosten en de rest van Ierland      Meer over reisaanbod rondreizen BBI Travel


Top-Spotter Lione van Logchem gratis op Blogreis naar Ierland

Op uitnodiging en kosten van het Iers Verkeersbureau in samenwerking met BBI-Travel kreeg Top-Spotter Lione van Logchem ( Leeuw ), de kans verslag te doen van haar ervaringen in woord en beeld van één van de regio’s van dit prachtige land. Het gaat om een 5-daagse reis voor 2 personen, inclusief vlucht, autohuur en vouchers voor B&B ( Bed & Breakfast incl.ontbijt ). Lione en haar man René hebben zelf het programma ter plaatse geheel naar eigen inzicht bepaald, aan de hand van de diverse beschreven routes op de Ierland-site. Wie meer wil weten over Ierland kan het beste naar de site discoverireland en daar de video's bekijken, die je een geweldige indruk geven van het prachtige land. Klik hier voor het BiB-Spotterverslag van Lione en René.

Heb je ook Spotter-kwaliteiten, meld je dan aan, plaats je beste reisfoto’s en tips en maak kans op één van de komende gratis blogreizen. 

Ierland verkennen: 'Go where Ireland takes you!'

Door: Ecktiv Redactie

Bij toeren door Ierland denk je meteen aan de open ruimte, de vrijheid, de vriendelijke mensen. De wegen en het prachtige landschap lenen zich uitermate voor een heerlijke vakantie per auto. Dat kan met een van tevoren uitgedacht plan, maar ook gewoon op de bonnenfooi; met auto (eventueel met caravan) of camper van de ene naar de andere plek, overnachten op de camping, B&B’s en hotels. Meer info over Ierland met de auto      Bed&Breakfast reizen BBI Travel Routes    Eigenlijk is heel Ierland aan te raden, maar om het makkelijker te maken heeft Ierland Toerisme een overzicht gemaakt van de mooiste routes. Een mooi voorbeeld is de route ...

Lees verder
Have a break....have a KitKat

Door: Lione en René Kolsteren

Ierland, juli 2010. We rijden over Valentia Island. Nog verder weg dan afgelegen ligt dit ...

Lees verder
'Bed & Breakfast, de leukste manier om Ierland te verkennen'

Door: BiB-Spotter Leeuw

Je neemt het vliegtuig naar Cork, je huurt er een auto en Ierland is voor jou. Met een kleine ...

Lees verder
De Noord-Ierse Causeway Coastal Route. Een van de mooiste kustwegen van Europa.

Door: Ecktiv Redactie

Wie van toeren met de auto houdt, over historische wegen met legendarische vergezichten, moet ...

Lees verder
De Noord Ierse Causeway kustroute. Legendarisch landschap waar je stil van wordt.

Door: BiB-Spotter Nyasa

Op uitnodiging van Tourism Ireland en BBI-travel heeft Mireille Velthuis samen met haar vriendin ...

Lees verder
Surprising Belfast: een City trip

Door: Mireille Velthuis

De Noord Ierse hoofdstad Belfast is een oud industriële- en havenstad die een positieve ...

Lees verder
Culinair Ierland

Door: Rose de Rond

Guinness, Murphy’s Red, Kilkenny… en laat je meeslepen

Lees verder
Trektocht Ierland

Door: Rose de Rond

Eindeloze tochten te voet, auto, huifkar of fiets

Lees verder
Natuur Ierland

Door:

Groen, betoverende landschappen en veel rust en stilte

Lees verder

- Advertentie -